"Αθήνα 2004": Ερχονται Πεντρόσο και Λεμπέντεβα

"Αθήνα 2004": Ερχονται Πεντρόσο και Λεμπέντεβα
Με «διπλή» αποστολή έρχεται στην Αθήνα η Τατιάνα Λεμπέντεβα. Η Ρωσίδα που έχει καταπλήξει με τις εμφανίσεις της από τις αρχές του χρόνου, θα πάρει μέρος τόσο στο μήκος, όσο και στο τριπλούν στο Διεθνές μίτινγκ κλειστού «Αθήνα 2004» που διεξάγεται στις 22 Φεβρουαρίου στην Παιανία.

Η 28χρονη Ρωσίδα, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ανοιχτό στίβο το 2001 και πέρυσι, μέχρι στιγμής φέτος έχει σημειώσει 14.97 στο τριπλούν και 6.93 στο μήκος, που αποτελούν και τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο. Η Λεμπέντεβα είναι η τέταρτη καλύτερη τριπλουνίστρια όλων των εποχών στον κλειστό στίβο με 15.00, ενώ το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό είναι 15.32.

Μαζί της στο τριπλούν οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αθλήτρια που «κόντραρε» την Λεμπέντεβα στο Παρίσι και το Έντμοντον. Ο λόγος για την Φρανσουά Μπανγκό Ετονέ, την Καμερουνέζα με ατομικό ρεκόρ 15.05 στον ανοιχτό στίβο, η οποία πήρε το αργυρό και στις δύο διοργανώσεις, όπως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2003.

Στο τριπλούν θα πάρουν μέρος δύο ακόμη δυνατές Ρωσίδες. Η Ελένα Ολεϊνίκοβα, με ατομικό ρεκόρ 14.83 στον ανοιχτό στίβο, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού το 2002, ενώ η 23χρονη Άνα Πιάτιχ ήταν τέταρτη στα αντίστοιχα Παγκόσμια του 2003 και το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό είναι 14.79.

Τέλος στο ίδιο αγώνισμα θα δώσει το παρών και η Ρουμάνα Αντελίνα Γκαβρίλα, με καλύτερη επίδοση 14.75 στον ανοιχτό, η οποία τον περασμένο Αύγουστο στο Παρίσι είχε πάρει την όγδοη θέση.

Το μήκος

Ο αθλητής που μονοπώλησε τους τίτλους στο μήκος από το χειμώνα του 1997 έως και το καλοκαίρι του 2001 θα δώσει το παρών και πάλι στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή- σε ανοιχτό και κλειστό- Ιβάν Πεντρόσο. Ο Κουβανός άλτης, που στάθηκε άτυχος την περασμένη χρονιά εξαιτίας τραυματισμών, επανήλθε φέτος στην ενεργό δράση με στόχο να επιστρέψει στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων.

Μαζί του στο μήκος θα πάρει μέρος και ο Τζέιμς Μπέκφορντ, ο Τζαμαϊκανός «αργυρός» Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995, ενώ τον περασμένο Αύγουστο ήταν πάλι δεύτερος στο Παρίσι. Στο μήκος θα πάρει μέρος άλλος ένας άλτης από την Καραϊβική, ο Κουβανός Λουίς Φελίπε Μέλιζ, με ατομικό ρεκόρ 8.43 στον ανοιχτό, που ήταν τέταρτος στο Παρίσι.

Η Τζόουνς

Απευθείας το καλοκαίρι θα δουν οι Έλληνες φίλαθλοι την Μάριον Τζόουνς στη χώρα μας. Η Αμερικανίδα είπε τελικά όχι στη σχετική πρόταση των διοργανωτών για τη συμμετοχή της στο μήκος, αφού δεν υπήρξε συμφωνία στο οικονομικό μέρος. Με δεδομένο ότι θα ελάμβανε μέρος μόνο στο μήκος, οι οικονομικές απαιτήσεις της κρίθηκαν από τους διοργανωτές ως υπερβολικές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK