Αυτό είναι το top-5 των ακροατών του Sport24 Radio 103,3

Ο Χρήστος Σούτος αφήνει λίγο τη βραδινή ζώνη επικοινωνίας του Sport24 Radio 103,3 και επιλέγει το top-5 των ακροατών της εκπομπής 'Ξέρεις Από Μπάλα;', μιλώντας με ονόματα.

Αυτό είναι το top-5 των ακροατών του Sport24 Radio 103,3
SPORT24RADIO/ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ WATKINSON

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα του Sport24 Radio 103,3, ζητήσαμε απο τον Χρήστο Σούτο, παραγωγό της βραδινής εκπομπής λόγου (23:00-02:00) του σταθμού, 'Ξέρεις Από Μπάλα;', να μας αποκαλύψει ποιοι θα έμπαιναν στην κορυφαία ομάδα ακροατών που του τηλεφωνούν κάθε βράδυ. Μίλησε με ονόματα...

Οι εκπομπές επικοινωνίας αποτελούν, για πολλούς, το αλατοπίπερο σε έναν αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι δηλαδή, εκείνη η ώρα του προγράμματος κατά τη διάρκεια της μέρας, που οι ακροατές 'νιώθουν' ότι γίνονται μέρος της καθημερινότητας του αγαπημένου μέσου τους.

Με 10 και πλέον χρόνια σε αυτές τις εκπομπές, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο μαγικό από την αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Περιμένεις καθημερινά να έρθει εκείνη η ώρα που θα μπεις στο στούντιο, θα φορέσεις τα ακουστικά σου και θα έρθεις σε επαφή με κόσμο από όλη την υφήλιο στην κυριολεξία. Από την Αυστραλία και την Αμερική, μέχρι την Ευρώπη ή ακόμα και πλοία που εκείνη την ώρα βρίσκονται εν πλω στα πέρατα της γης.

Οι αγαπημένες κατηγορίες ακροατών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάθεση να 'αδικήσουμε' κάποιον, θα μπορούσαν να είναι:

Ο αγνός φίλαθλος

Πρόκειται ίσως για τον πιο αγαπημένο ακροατή των βραδινών εκπομπών. Φίλος μιας ομάδας, με την οποία ασχολείται αποκλειστικά χωρίς να ψάχνει να βρει λόγους υποτίμησης του αντιπάλου. Άνθρωπος ηπίων τόνων, που τον προβληματίζει μόνο η ομάδα του και η απόδοσή της και που ψάχνει μέσω συζήτησης να βρει τις αιτίες για τα κακώς κείμενα που βασανίζουν τον αγαπημένο σύλλογό του. Λατρεμένος Ιάκωβος, θα πω εγώ. Πινελιά, όταν ακούγεται ο ήχος των γκολ από τα επιλεγμένα ματς στο στοίχημα, συνήθως με ευτυχή κατάληξη για τα δελτία του. Εδώ ανήκουν και ακροατές που ασχολούνται με ένα άθλημα κυρίως, όπως ο φίλος Δημήτρης, βαφτισμένος 'Μπένετ' ή με την αγαπημένη ομάδα τους από το εξωτερικό, όπως ο φίλος Ζήσης.

Ο υπερβολικός

Εδώ μιλάμε για μια κατηγορία που σε καθημερινή βάση έχει τη δυνατότητα να σε βάλει σε ωραίο mood. Πρόκειται για ακροατή που αρέσκεται στο να κάνει προβλέψεις είτε για παιχνίδια της ομάδας του είτε για ματς των αντιπάλων και οι οποίες έχουν κοινό στοιχείο την απόλυτη υπερβολή. Εξάρες και πεντάρες στον αέρα των ερτζιανών, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατάστασης των μονομάχων, αρκεί να τις πετύχει η αγαπημένη ομάδα μας. Μητσάρας ο ΑΕΚκτζής, ο απόλυτος εκπρόσωπος του εν λόγω γκρουπ.

Ο 'πολιτικοποιημένος'

Γέννημα κατά βάση της εποχής των μνημονίων. Φίλοι που προβληματίζονται από τη δύσκολη καθημερινότητα και που έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής. Άλλοι με πραγματικά στέρεο πολιτικό υπόβαθρο, άλλοι όχι, είναι όλοι τους κοινωνικά ευαίσθητοι και συνήθως με διάθεση για ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο. Ιδανικοί για να γίνει αντιληπτό τι λέμε, ο Σωτήρης από τη Νέα Ιωνία και ο 'Τόνι παίζει δυνατά', με διαφορετικά στοιχεία ο καθένας.

Ο μόνιμα γκρινιάρης

Μια κατηγορία όπου, λίγο ή πολύ, ανήκουμε όλοι. Μόνιμα ανικανοποίητος ο ακροατής αυτής της κατηγορίας, θα βρει τρόπο να γκρινιάξει ακόμα και σε κορυφαίες βραδιές της ομάδας. Κατά κανόνα σταθερός στις απόψεις του, δύσκολα αλλάζει γνώμη για παίκτες και προπονητές, ψάχνει πάντα την ευκαιρία να βγάλει έστω κι ένα μικρό παράπονο. Λατρεύω τις συζητήσεις μαζί τους και τη χωρίς νόημα προσπάθεια για να τους πείσεις για τα αυτονόητα. Βετεράνος της κατηγορίας ο Μάκης, ο φίλος μας από τη Νέα Σμύρνη.

Ο συνομωσιολόγος

Ο άνθρωπος που ψάχνει πάντα πίσω από τα γεγονότα για τις αιτίες και δοκιμάζει τη λογική και τα νεύρα των υπολοίπων. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ξεχωριστή κατηγορία στην ανθρωπογεωγραφία των ακροατών των εκπομπών επικοινωνίας. Έχει μεγαλώσει το εύρος της στα χρόνια της κρίσης και σίγουρα δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου. Η συζήτηση κατά κανόνα οδηγεί σε αδιέξοδο κι έχει τη μορφή προσωπικού μανιφέστου. Δεν βάζω όνομα, αλλά η παρέα ξέρει...

...και ο μια κατηγορία μόνος του Αναστάσης ή αλλιώς ο 'Θύμος' από το καρτούν Τα Μυαλά Που Κουβαλάς (Inside Out)

Όσοι έχετε δει τη συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, νομίζω πως καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέω. Ο Αναστάσης, ο οποίος αδικεί τον εαυτό και τη δεδομένη χρονική περίοδο τελεί υπό τιμωρία λόγω κακής συμπεριφοράς, είναι ο ακροατής που είτε λατρεύεις είτε δεν αντέχεις. Μεσοβέζικες καταστάσεις εδώ δεν έχουν θέση. Πρόκειται για γνώστη του μπάσκετ με εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Συνομιλεί μαζί σου μόνο γιατί κάποιος πρέπει να απαντά σε αυτήν την αναθεματισμένη γραμμή και περιμένει εναγωνίως την στιγμή που θα βρεθεί σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας. Μεταξύ μας; Κι εγώ το ίδιο περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία...

* Ο Χρήστος Σούτος με τον Παύλο Σαχτούρη σας κρατούν συντροφιά στο νέο πρόγραμμα του Sport24 Radio 103,3 τις καθημερινές από τις 23:00 μέχρι τις 02:00 και τις Κυριακές από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 03:00.

News 24/7

24MEDIA NETWORK