BNP Paribas Masters: Στον τελικό Λιούμπισιτς-Μπέρντιχ

Oι Ιβάν Λιούμπιστις και Tόμας Μπέρντιχ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του "BNP Paribas Masters" του Παρισίου. Ο Κροάτης, που είναι Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό που υπολοίπεται 40 θέσεων. Μάλιστα ο πρώτος εξασφάλισε και την τελευταία και όγδοη θέση για το τελευταίο "Masters" της χρονιάς που θα γίνει στην Σανγκάη.

BNP Paribas Masters: Στον τελικό Λιούμπισιτς-Μπέρντιχ
Ιβάν Λιούμπιστις και Tόμας Μπέρντιχ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του "BNP Paribas Masters" του Παρισίου. Ο Κροάτης, που είναι Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό που υπολοίπεται 40 θέσεων. Μάλιστα ο πρώτος εξασφάλισε και την τελευταία και όγδοη θέση για το τελευταίο "Masters" της χρονιάς που θα γίνει στην Σανγκάη.

Ο ύψους 1.90 Λιούμπισιτς ήταν ο πρώτος που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, αφού έκαμψε την αντίσταση του Αμερικανού Αντι Ρόντικ με 2-0. Παρά το ότι το Νο3 στα ταμπλό ήταν το φαβορί της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Κροάτη, που πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο επόμενο μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά το κέρδισε με 7-5 και μαζί την πρόκριση.

Λίγο αργότερα ο Μπέρντιχ χρειάστηκε τρία σετ για να νικήσει τον Στέπανεκ. Στο πρώτο έδειξε κυρίαρχος και επικράτησε με 6-1, αλλά μετά έδειξε να κουράζεται, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος του να ισοφαρίσει σε 1-1. Η θέληση του 20χρονουΤσέχου για τον τίτλο έγινε πιο προφανής στο τρίτο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί ισάριθμες φορές στο παρελθόν και ο Λιούμπισιτς είναι αήττητος.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Ρόντικ - Λιούμπισιτς 0-2 (3-6, 5-7)
Στέπανεκ - Μπέρντιχ 1-2 (1-6, 6-3, 3-6)

Ο τελικός της Κυριακής

Λιούμπισιτς - Μπέρντιχ

News 24/7

24MEDIA NETWORK