Briatore: "Ξεχωριστός ο Alonso"

Την πίστη του πως ο Fernando Alonso μπορεί να ξεπεράσει σε τίτλους των επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Schumacher εξέφρασε ο Flavio Briatore.

Briatore: "Ξεχωριστός ο Alonso"
Την πίστη του πως ο Fernando Alonso μπορεί να ξεπεράσει σε τίτλους των επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Michael Schumacher εξέφρασε ο Flavio Briatore. Ο ισχυρός άντρας της Renault θεωρεί τον Ισπανό πιλότο της ομάδας του καλύτερο του Γερμανού της Ferrari, δηλώνοντας σίγουρος πως στο μέλλον θα το αποδείξει.

« Πιστεύω πως ο Fernando μπορεί να γίνει εξίσου σπουδαίος όσο και ο Michael, ο οποίος έχει πανηγυρίσει επτά πρωταθλήματα οδηγών. Πρόκειται για πραγματικά τρελό αριθμό. Ο Fernando έχει τις ικανότητες να πετύχει κάτι αντίστοιχο καθώς είναι γεννημένος πρωταθλητής. Έχει την ίδια ψυχραιμία με τον Schumacher. Μην βλέπετε που πριν τους αγώνες ο Alonso χαμογελάει και ο Michael είναι συγκεντρωμένος. Τους ξέρω και τους δυο πολύ καλά και σας εγγυώμαι ότι ο Fernando έχει πάγο μέσα στο αίμα του ενώ ο Michael δείχνει ήρεμος, αλλά μέσα του βράζει από συναισθήματα », τόνισε χαρακτηριστικά ο Briatore.

Ο Ιταλός παράγοντας της Renault δείχνει να κρατάει το « κοκαλάκι της νυχτερίδας», καθώς είναι εκείνος που το 1991 ανακάλυψε τον Michael Schumacher ενώ και τώρα με τον Fernando Alonso φαίνεται πως έχει χτυπήσει... φλέβα χρυσού. « Είναι έμφυτο χάρισμα να καταλαβαίνεις ποιος οδηγός έχει την ξεχωριστή ποιότητα. Δεν μπορείς να το μάθεις από κάπου. Ή το έχεις ή όχι. Εγώ το έχω ευτυχώς. Όταν πρωτοείδα τον Schumacher κατάλαβα ότι θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτι που συνέβη και με τον Alonso. Πιστεύω ότι είναι ξεχωριστός, αν και κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί μου », υπογράμμισε ο Flavio Briatore.

Ο 54χρονος Ιταλός αποκάλυψε το παρασκήνιο της επιλογής του Ισπανού πιλότου, η οποία εν τέλει τον δικαιώνει απόλυτα. « Όταν η Renault μου ανακοίνωσε πως επέστρεψε στην Formula 1 είχα τον Jenson Button στην ομάδα μου. Ήταν το αστέρι μας και έκανε καλή δουλειά με ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Ένιωσα ότι ο Alonso ήταν ο κατάλληλος και τον διάλεξα στη θέση του Button. Όλοι με κατέκριναν, αλλά σε εμένα ήταν ξεκάθαρος. Ο Jenson ήταν καλός οδηγός, όμως, ο Fernando ήταν ξεχωριστός. Το 90% της ομάδας με θεωρούσε τρελό αλλά εγώ ήξερα πως είχα δίκιο. Τώρα δικαιώνομαι και αυτό αποδεικνύει ότι είμαι ένας καλός μάνατζερ », αποκάλυψε ο Flavio Briatore.

News 24/7

24MEDIA NETWORK