Χαλκίδης: "Θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τον Αθηναϊκό…"

Χαλκίδης: "Θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τον Αθηναϊκό…"

Μετά τον Σπύρο Μπαλωμένο και ο Γιώργος Χαλκίδης που γνωρίζει καλά την ισπανική Αντεμάρ Λεόν, «αποκρυπτογράφησε» την προσεχή αντίπαλο του Αθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο παίκτης της Καντάμπρια Σανταντέρ επεσήμανε: « Η Αντεμάρ Λεόν είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες της τρέχουν ασταμάτητα επί 60 λεπτά. Κλειδιά στο παιχνίδι της είναι ο Νορβηγός αριστερός ίντερ Κρίστιαν Κέλιγκ και ο πλέι μέικερ Ραουλ Εντρεριος. Αν καταφέρουν οι παίκτες του Αθηναϊκού να σταματήσουν τον αιφνιδιασμό της αντίπαλης ομάδας και να κοντρολάρουν αυτούς τους 2 παίκτες μπορούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα και γιατί όχι και την νίκη. Ο προπονητής του Αθηναϊκού Γιώργος Κρανάκης ξέρει άριστα τι θα κάνει στο παιχνίδι. Τον είχα προπονητή στον Πανελλήνιο και γνωρίζω της δυνατότητες και την ικανότητά του στο να σχεδιάσει τις κινήσεις του απέναντι στην αντίπαλη ομάδα».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: « Σε περίπτωση νίκης του Αθηναϊκού θα παραμιλάει όλη η Ευρώπη. Η έδρα της Αντεμάρ Λεόν είναι καυτή και η σάλα έχει θέσεις για 5000 θεατές. Με ιδιαίτερη χαρά μου θα βρίσκομαι στο γήπεδο της Αντεμάρ Λεόν για να συμπαρασταθώ στον Αθηναϊκό και να τον ενισχύσω με το χειροκρότημά μου στην προσπάθειά του. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία ».


Η ευρωπαϊκή πορεία του Φίλιππου Βέροιας μπορεί να έλαβε τέλος νωρίς-νωρίς, όμως τα στελέχη της ομάδας δεν τα…βάφουν μαύρα. Αντίθετα, από εδώ και πέρα που δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα επικεντρώσουν στην προσοχή τους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

« Η νίκη μας εκτός έδρας επί της Μπράγκα Πορτογαλίας στο δεύτερο παιχνίδι που δώσαμε στην Πορτογαλία μας γέμισε με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον ενώ παράλληλα έχουμε μια πικρή γεύση για τον αποκλεισμό μας » ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Μάντζου και συνέχισε: « Η νίκη αυτή μετράει και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα με σοβαρότητα και συνέπεια. Θεωρώ ότι είναι θετικό το γεγονός ότι βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις τις βαθμολογίας ομάδες όπως ο Δούκας και η ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι το ενδιαφέρον αυτό θα μείνει αμείωτο μέχρι το τέλος ».


Το εύρος της νίκης (41-23) επί της Κάλε Κίσεβο στα Σκόπια για το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προκάλεσε εντύπωση στις τάξεις της Αναγέννησης Άρτας.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της Βάσως Σκάρα: « Δεν περίμενα να είναι τόσο αδύναμη η ομάδα των Σκοπίων. Μέσα στο γήπεδο υπήρχε μεγάλος φανατισμός. Πάνω από 1000 άτομα με σημαίες της Βεργίνας με συνθήματα μας έβριζαν και μας έκαναν χειρονομίες. Η ατμόσφαιρα ήταν εχθρική. Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι οι ιθύνοντες της ομάδας προσπάθησαν, με εκκλήσεις που μεταδόθηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, να σταματήσουν τις κακές αυτές εκδηλώσεις των φιλάθλων. Το προεδρείο της Κάλε Κίσεβο με την αρωγή ενός Έλληνα που ζει στα Σκόπια μας φιλοξένησε άριστα. Η μόνη αθλήτριά μας που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο ήταν η Λιλιάνα Κνέζεβιτς Η οποία είναι ένα από τα μεγάλα συν της ομάδας. Ο κόσμος πιστεύω ότι θα σπεύσει το Σάββατο στις 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο Άρτας στη μεγάλη γιορτή για την σίγουρη πρόκριση μας στον επόμενο γύρο ».

Στη συνέχεια, η αρχηγός της νταμπλούχου Ελλάδος, πρόσθεσε: « Τώρα περιμένουμε την κλήρωση και παράλληλα στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα γυναικών που αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου. Καλούμε τον κόσμο να δώσει τρανταχτό παρών σε όλα τα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας του χάντμπολ γυναικών. Ο εκπληκτικός τελικός στο φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών που έγινε στη Δράμα μεταξύ Αναγέννησης Άρτας-Ορμής Πάτρας και ο οποίος ήταν ο καλύτερος της τελευταίας δεκαετίας, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τους φιλάθλους ότι θα παρακολουθήσουν εξαιρετικό θέαμα μεγάλο συναγωνισμό και θα αποζημιωθούν και με το παραπάνω από την αγωνιστικότητα των ομάδων ».

Ολοκληρώνοντας, η Σκάρα σημείωσε: « Δεν το περίμενα να πάει τόσο καλά η ομάδα των Ελπίδων Δράμας στην Ευρώπη. Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι και για το πρωτάθλημα. Θα ανέβει ο ανταγωνισμός ακόμα περισσότερο. Το νέο αγωνιστικό πρόσωπο των Ελπίδων έρχεται ως συνέχεια της ισχυροποίησης της Ορμής Πάτρας και του Παναθλητικού ενώ αξιοπρόσεκτη είναι πάντα και η Νέα Ιωνία. Πρώτη ευχή για όλες τις αθλήτριες όλων των ομάδων είναι να έχουμε υγεία. Πιστεύω θα γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του αθλήματος ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK