Χάλκινο η Εθνική γυναικών

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Εθνική Ελλάδας στο World League γυναικών που διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 6-4 στον μικρό τελικό την διοργανώτρια ομάδα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Χάλκινο η Εθνική γυναικών
Την τρίτη θέση κατέλαβε η Εθνική Ελλάδας στο World League γυναικών που διεξάγεται στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 6-4 στον μικρό τελικό την διοργανώτρια ομάδα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη είχε σε εξαιρετική μέρα την Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία σημείωσε τρία τέρματα, ενώ από ένα ήταν η συνεισφορά των Γερόλυμου, Μωραϊτίδου και Οικονομοπούλου.

Στον αντίποδα, οι Καναδέζες έχασαν το παιχνίδι στην παίκτρια παραπάνω, αφού σε εννέα περιπτώσεις που είχαν επίθεση, δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Αντιθέτως, η Ελλάδα είχε 4/8 με παίκτρια παραπάνω και αυτό ήταν το "κλειδί" της νίκης.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-1, 1-1

Τα γκολ
Ελλάδα: Ρουμπέση 3, Μωραϊτίδου, Οικονομοπούλου, Γερόλυμου
Καναδάς: Ρόμπινσον 2, Μπεκάζι, Ράντου


Κούλης Ιωσηφίδης: "Το μετάλλιο αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε όλοι. Και είναι πολλοί πίσω από αυτό το ‘όλοι’. Ηταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Ολα τα κορίτσια αγωνίσθηκαν θαυμάσια. Βέβαια, δεν αποφύγαμε τα λάθη, αλλά παίξαμε καταπληκτική άμυνα, ενώ δεν πήγαμε άσχημα και στην επίθεση. Ολα αυτά κάτω από την ανοχή των διαιτητών στο εγκληματικό παιχνίδι των αντιπάλων, αλλά και την απαράδεκτη στάση της γραμματείας, που ‘κρατούσε’ το χρονόμετρο για να στηρίξει την καναδική ομάδα. Ηταν μια νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Καναδάς είναι μια υπολογίσιμη ομάδα στο παγκόσμιο πόλο και είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί απέναντί μας στο προολυμπιακό τουρνουά της Ιταλίας τον προσεχή Φεβρουάριο, εάν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση τον Αύγουστο στο Κίρισι και στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρωπαϊκής ζώνης. Επειδή με ρωτήσατε εάν είναι πιο δύσκολο να πρωταγωνιστήσουμε στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου ή να προκριθούμε σε αυτή, η απάντηση είναι εύκολη. Πιο δύσκολο είναι να προκριθούμε".

Βούλα Κοζομπόλη: "Μπορεί το τουρνουά αυτό να μην ήταν προτεραιότητα για μας και για τους άλλους, αλλά η τρίτη θέση είναι σημαντική σε τέτοιο επίπεδο. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι περάσαμε από το Κίρισι πρώτες, αφήνοντας πίσω μας σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ στο Μόντρεαλ αντιμετωπίσαμε ομάδες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς, που θεωρούνται συγκροτήματα μεταλλίων σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Δείξαμε καλό πρόσωπο, χάσαμε στο γκολ κάποια παιχνίδια και εμφανίζουμε σημάδια βελτίωσης ημέρα με την ημέρα. Κάνουμε βέβαια ακόμη λάθη, γιατί είμαστε απροετοίμαστες. Θεωρώ ότι ο πρώτος στόχος της χρονιάς επετεύχθη. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα μετάλλιο και με μεγάλες εμπειρίες από δύσκολα ματς απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους. Ομάδες που πιθανόν να μη ξαναβρούμε στον δρόμο μας μέχρι την Ολυμπιάδα".

Μαρία Τσουρή: "Ολη η ομάδα έπαιξε καλά και όχι μόνο εγώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στο παιχνίδι και από τα δύο πέναλτι που απέκρουσα. Στο ένα, βέβαια, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου, γιατί μου φώναξε από έξω τι να κάνω και σε ποια κατεύθυνση να κινηθώ. Το γεγονός ότι υπάρχουν δυο τερματοφύλακες στην ομάδα είναι θετικό. Οποια είναι σε καλύτερη κατάσταση αγωνίζεται και απαλλάσσει την άλλη από το άγχος. Πιστεύω ότι η τρίτη θέση ήταν το λιγότερο που μπορούσε να πάρει αυτή η ομάδα από το συγκεκριμένο τουρνουά. Ο επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Το θέμα είναι να προκριθούμε στο Πεκίνο. Εαν τα καταφέρουμε, θα είμαστε πρωταγωνίστριες εκεί".

Ανθή Μυλωνάκη: "Είμαι χαρούμενη που πήρα ένα μετάλλιο, έστω κι αν δεν αγωνίσθηκα στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ημουν πολύ καιρό έξω από την ομάδα, λόγω τραυματισμού, και δεν έχω γευτεί τις επιτυχίες της. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο. Το παιχνίδι σήμερα με τον Καναδά κρίθηκε στην καταπληκτική άμυνα που παίξαμε και στη Μαρία, που απέκρουσε δυο πέναλτι. Είναι σπουδαίο να ξέρεις ότι στην απουσία σου μπορεί κάποιος να σε αντικαταστήσει επάξια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δυο μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK