Χάος στο 9ο ετάπ, πρώτος ο Σάντσεθ, ο Βεκλέρ την κίτρινη φανέλα

Περιπετειώδες ήταν το 9ο ετάπ του Γύρου Γαλλίας, την Κυριακή (10/07), καθώς χαρακτηρίστηκε από τις πολλές συγκρούσεις και πτώσεις, με τον Λουίς Λεόν Σάντσεθ να βγαίνει νικητής και την κίτρινη φανέλα να αλλάζει χέρια, πηγαίνοντας από εκείνα του Θορ Χούσοβντ σε αυτά του Τομάς Βεκλέρ.

Χάος στο 9ο ετάπ, πρώτος ο Σάντσεθ, ο Βεκλέρ την κίτρινη φανέλα

Πιο αναλυτικά, ο Σάντσεθ ήταν από τους λίγους που έβγαλαν χωρίς να αντιμετωπίσουν έξτρα προβλήματα την διαδρομή των 218 χιλιομέτρων, περνώντας πρώτος με σπριντ στα τελευταία μέτρα τη γραμμή του τερματισμού. Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Τομάς Βεκλέρ και τρίτος ο συμπατριώτης του Σαντί Κασάρ.

Ο Βεκλέρ πάντως δεν πρέπει να πτοήθηκε πολύ που δεν νίκησε στο ετάπ, καθώς ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, παίρνοντας τη θέση του Νορβηγού Θορ Χούσοβντ, ο οποίος φόραγε την κίτρινη φανέλα από τις 3 Ιουλίου. Ο Γάλλος βρίσκεται πλέον 1΄49'' μπροστά από τον δεύτερο Σάντσεθ και 2΄26΄΄ από τον τρίτο, τον Αυστραλό Κάντελ Έβανς.

Κατά τα άλλα, ήταν μια “τρελή” μέρα. Ο βετεράνος Αλεξάντρε Βινοκούροφ τέθηκε εκτός διοργάνωσης, όταν στα μέσα της διαδρομής βρέθηκε μαζί με 30 ακόμα ποδηλάτες στο έδαφος. Αρκετοί από αυτούς, όπως και ο αθλητής από το Καζακστάν αναγκάστηκαν να αποσυρθούν λόγω τραυματισμού. Ο Ισπανός Αντόνιο Φλέτσα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που μετέφερε τηλεοπτικό συνεργείο και πέφτοντας παρέσυρε τον Δανό Τζόνι Χούγκερλαντ. Αμφότεροι πάντως σηκώθηκαν και συνέχισαν. Το ίδιο συνέβη και στον Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο οποίος επίσης μπήκε ξανά στον αγώνα. Και τα “παρατράγουδα” δεν σταματάνε εκεί, αφού σε ένα άλλο σημείο της διαδρομής οι Βέλγοι Γιούργκεν Βαν Ντεν Μπρεκ, Φρεντερίκ Βιλέμ και ο Αμερικανός Ντέιβιντ Ζαμπρίσκι συγκρούστηκαν, μένοντας και αυτοί εκτός αγώνα με σοβαρά χτυπήματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK