Χωρίς να ιδρώσει

Χωρίς να ιδρώσει
Σε κάτι λιγότερο από μία ώρα ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου που ξεκίνησε την Τετάρτη στο νεόκτιστο κλειστό της Ορεστιάδας. Οι "πράσινοι", αν και έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη, πήραν μια εύκολη νίκη με 3-0 σετ ( 25-20, 25-19, 25-14) απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και πλέον αναμένουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά, όπου, αν δεν γίνει η έκπληξη θα βρεθεί ο Ολυμπιακός (αντιμετωπίζει την Πέμπτη την Ορεστιάδα).

Κορυφαίος του αγώνα ο Ντάλιμπορ Πόλακ, ο παίκτης που αποκτήθηκε από το Παγκράτι για να αντικαταστήσει τον τραυματία Κλέιτον Στάνλει. Ο Τσέχος έχοντας πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση και το σερβίς πρόσφερε πολύτιμες λύσεις, ώστε ο Παναθηναϊκός να ξεφεύγει στο σκορ και να μην κινδυνεύει. Πολύ καλός και ο Ακης Χατζηαντωνίου. Τα λάθη στην υποδοχή πλήρωσαν οι "ακρίτες" που προσπάθησαν μόνο στο πρώτο σετ.

Το ξεκίνημα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" στο πρώτο σετ με τον Ντάλιμπορ Πόλακ από τη θέση του σερβίς πήραν μια διαφορά της τάξης των πέντε πόντων ( 10-5). Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας προς το τέλος του σετ σε 22-20, όμως τα λάθη των παικτών του Ανέστη Γιαννακόπουλου πρόσφεραν στους αντίστοιχους του Στέλιου Καζάζη την ευκαιρία να καθαρίσουν το πρώτο σετ επικρατώντας με 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι "ακρίτες" προσπάθησαν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους εκμεταλλευόμενοι και τα πολλά λάθη στα οποία είχαν υποπέσει οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη ( 6-7). Όμως ο Παναθηναϊκός βελτιώνοντας το ποσοστό του στην επίθεση και έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Τσέχο διεθνή αλλά και τους δυο μπλοκέρ του – Χατζηαντωνίου και Σμαραγδή- εξασφάλισε γρήγορα μια διαφορά στο σκορ ( 11-16). Έτσι με τυπικές διαδικασίες και άσσο από την μεριά των τυπικά των φιλοξενούμενων το δεύτερο σετ κατέληξε στα χέρια των "πράσινων" ( 19-25), οι οποίοι και βρέθηκαν μια ανάσα από την νίκη.

Τυπική διαδικασία ήταν το τρίτο σετ, όπου ο Παναθηναϊκός απέδειξε ποιος ήταν το αφεντικό. Οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους πήραν ισχυρό προβάδισμα και με πόντους από το σερβίς και την επίθεση εξασφάλισαν ακούραστα και το τελευταίο σετ του αγώνα ( 25-14).

News 24/7

24MEDIA NETWORK