Χωρίς πατέρα: Η μεγαλύτερη πρόκληση της Αμάντα Ανισίμοβα

Η Αμάντα Ανισίμοβα αποσύρεται από το US Open για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής της, τον θάνατο του πατέρα της.

H Αμάντα Ανισίμοβα σε αναμέτρηση κόντρα στη Ζενγκ Σασάι από την Κίνα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις Mubadala Silicon Valley Classic, που έγινε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
H Αμάντα Ανισίμοβα σε αναμέτρηση κόντρα στη Ζενγκ Σασάι από την Κίνα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά τένις Mubadala Silicon Valley Classic, που έγινε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 AP PHOTO/JEFF CHIU

Η Αμάντα Ανισίμοβα πρόκειται να κλείσει τα 18 στο τέλος του μήνα κι όμως δείχνει μεγαλύτερη από άλλα παιδιά της ηλικίας της. Η Ανισίμοβα, λίγο πριν από την ενηλικίωσή της, κατάφερε να φτάσει στο #24 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, έχοντας ζήσει έναν μαγικό Ιούνιο, όταν κατάφερε να γονατίσει τη Σιμόνα Χάλεπ και να φτάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Η νεαρή Ανισίμοβα, γεννημένη στο Νιου Τζέρσι από Ρώσους γονείς, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα ένα εμπόδιο, που δεν έχει όμως καμία σχέση με τον αθλητισμό. Ο πατέρας της, Κονσταντίν, ο οποίος είχε αναλάβει και την προπονητική καθοδήγησή της, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Η Ανισίμοβα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η οικογένειά της, γνωστοποίησε πως λόγω της απώλειας του πατέρα και προπονητή της θα αποσύρει τη συμμετοχή από το US Open, ανταποδίδοντας παράλληλα την αγάπη και την εκτίμηση σε όσους βρίσκονται στο πλευρό της, αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σίγουρα η Ανισίμοβα θα συνεχίσει να διατηρεί το ρεκόρ της μοναδικής αθλήτριας που κατάφερε να φτάσει στους '8' παγκόσμιας διοργάνωσης, ούσα γεννημένη τη δεκαετία του '00, το ρεκόρ της νεότερης σε ηλικία αθλήτριας όλων των εποχών που βρέθηκε στην ελίτ του αθλήματος. Όμως αυτή η ξαφνική απώλεια του πατέρα και προπονητή της, μοιάζει με ένα reset που επιβάλλει η ίδια η ζωή, που θα την αναγκάσει να συνεχίσει να υπάρχει και να μάχεται εντός των κορυφαίων του παγκόσμιου τένις, με διαφορετική πυξίδα, με έναν νέο μέντορα και έναν ακόμα, που μπορεί και να την καθοδηγεί από ψηλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK