Χρυσό το ελληνικό μπότσια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ισπανίας

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο μπότσια της Βαρκελώνης πανηγυρίζει η ομάδα ζευγαριών BC3.

Χρυσό το ελληνικό μπότσια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ισπανίας

Οι "χρυσοί" Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Νίκος Πανανός, αλλά και η Άννα Ντέντα, επικράτησαν 5-1 της Τσεχίας στον τελικό και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, ενώ έκαναν και σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

"Η ομάδα μας, όπως ήταν αναμενόμενο, πήγε πολύ καλά. Προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο στην κατηγορία BC3, όσο και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Πιστεύω ότι η ομάδα BC3, έχει εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Καταβάλλεται προσπάθεια να πάρουμε προκρίσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες", τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΕΠΕ και αρχηγός αποστολής Αριστείδης Πανανός.

"Δικαιούμασταν από την προηγούμενη διοργάνωση ένα μετάλλιο. Κάναμε ένα ακόμη βήμα και αγγίζουμε πια το Ρίο με πολλές περισσότερες πιθανότητες στην κατηγορία BC3. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιήσαμε και στην κατηγορία BC4, αφού για έναν πόντο χάσαμε τα ημιτελικά. Προχωρούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για την επόμενη διοργάνωση", είπε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τζήμας.

24MEDIA NETWORK