Davis Cup: Πρεμιέρα με ήττα από την Τουρκία

Με ήττα από την οικοδέσποινα Τουρκία ξεκίνησε η εθνική ομάδα τένις ανδρών τους αγώνες της στο Κύπελλο Ντέιβις (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο εθνικών ομάδων Ανδρών), που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη.

Davis Cup: Πρεμιέρα με ήττα από την Τουρκία

Η τουρκική ομάδα κέρδισε τους δυο αγώνες του Απλού ενώ το Διπλό διακόπηκε αρχικά λόγω βροχής και στη συνέχεια λόγω σκότους όταν το σκόρ ήταν 6-3, 3-6, 4-3 υπέρ της Εθνικής μας. Θα ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης (30/04). Στην συνέχεια η ελληνική ομάδα θα παίξει με την Μαδαγασκάρη.

Στον 1ο αγώνα του Απλού, ο Χαντούκ Ακουγιούν, Νο 2 της τουρκικής ομάδας, νίκησε 7-6, 6-0 τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη ενώ στον δεύτερο, ο Μαρσέλ Ιλχαν, Νο 1 επικράτησε 6-4, 6-2 του Αλέξανδρου Γιακούποβιτς. Στην αναμέτρηση του Διπλού κόντρα στους Ζορλού, Εργκουντέν ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καλοβελώνης ξεκούρασε τον Οικονομίδη και χρησιμοποίησε ως παρτενέρ του Γιακούποβιτς, τον Δημήτρη Κλεφτάκο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα.

Η άλλη συνάντηση του ομίλου ανάμεσα στην Μαδαγασκάρη και την Ρουάντα δεν έγινε με υπαιτιότητα της Ρουάντα. Η αναμέτρηση της Εθνικής με την Μαδαγασκάρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην προσπάθεια της ομάδας μας να κατακτήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στον όμιλο ώστε να μπει στα πλέι-οφ και να διεκδικήσει την άνοδό της στην 2η κατηγορία της Ευρωαφρικάνικης Ζώνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK