Δεν αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης

Δεν αλλάζει το σύστημα βαθμολόγησης
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo άσκησε σκληρή κριτική στην FIA για το νέο σύστημα βαθμολόγησης που ισχύει από πέρυσι στους αγώνες της Φόρμουλα 1, χαρακτηρίζοντας το ως άδικο. Παρά όμως την κριτική του ισχυρού άνδρα της Σκουντερία αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της FIA Max Mosley: «Δεν νομίζω πως αυτό θα αλλάξει».



Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Kimi Raikkonnen κατάφερε να φτάσει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στην Suzuka της Ιαπωνίας, έχοντας θεωρητικές πιθανότητες ακόμα και για κατακτήσει το πρωτάθλημα, παρά το ότι είχε κατακτήσει μόλις μια νίκη σε Γκραν Πρι, έναντι έξι του εν τέλει παγκόσμιου πρωταθλητή Michael Schumacher.


Ο Mosley αναγνώρισε πάντως πως θα ήταν άδικο αν τελικά ο νεαρός Φιλανδός κατακτούσε τον τίτλο στην Suzuka, βάση της συνολικής εικόνας που έδωσαν οι δυο μονομάχοι πέρυσι, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτό ήταν ένα τίμημα που έπρεπε να πληρώσουν:

«Συζητήσαμε πολύ καιρό για αυτό το θέμα. Το αρνητικό είναι πως μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα χωρίς να νικήσεις ούτε σε ένα αγώνα. Ο αντίλογος όμως λέει πως αυτό ακριβώς το σημείο είναι που μπορεί κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος, όπως και έγινε τελικά. Εάν είχαμε κρατήσει το παλιό σύστημα βαθμολόγησης δεν θα πηγαίναμε στην Suzuka πέρυσι με το πρωτάθλημα ακόμα ανοικτό».


News 24/7

24MEDIA NETWORK