Dennis: "Δεν αποτύχαμε"

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών να κατέληξε στα χέρια της Renault, ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Mclaren, Ron Dennis, μόνο δυσαρεστημένος δεν εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το κινέζικο Grand Prix.

Dennis: "Δεν αποτύχαμε"
Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών να κατέληξε στα χέρια της Renault, ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής της Mclaren, Ron Dennis, μόνο δυσαρεστημένος δεν εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το κινέζικο Grand Prix. « Δεν έχουμε κανένα λόγο να κυκλοφορούμε με το κεφάλι μας χαμηλά. Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά, δεχόμαστε την κριτική στο πρόσωπο μας αλλά δεν θα απογοητευτούμε από τη συγκεκριμένη αποτυχία », τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της βρετανογερμανικής ομάδας.

Η Mclaren ολοκλήρωσε τη σεζόν με 10 νίκες, δυο περισσότερες από την Renault, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, το οποίο κατέληξε στη γαλλική ομάδα, όπως και το αντίστοιχο οδηγών στον 24χρονο Fernando Alonso. Σε μια προσπάθεια του να δικαιολογήσει την αποτυχία της ομάδας του ο Ron Dennis χρησιμοποίησε ως στοιχείο ακόμα και το καταστατικό της ομάδας.

« Δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτύχαμε παταγωδώς γιατί όταν κάποιος εργάζεται για την Mclaren έχει ως εντολή να παλεύει για τη νίκη, σε κάθε Grand Prix. Δεν λέει πουθενά το καταστατικό κατακτήστε το πρωτάθλημα. Αναφέρει πως πρέπει να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα. Αναγνωρίζουμε την σημασία του πρωταθλήματος αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτύχαμε τελείως », υπογράμμισε ο Ron Dennis.

Το φετινό πρωτάθλημα είχε μόνο δυο πρωταγωνιστές καθώς σε 19 αγώνες είχαμε δέκα νίκες για την Mclaren, οκτώ για την Renault και μόλις μια για την Ferrari, στο Grand Prix- παρωδία της Indianapolis, όπου έτρεξαν μόλις τρεις ομάδες ( Ferrari, Jordan και Minardi). Κατά γενική ομολογία η βρετανογερμανική ομάδα είχε στην κατοχή της το ταχύτερο όχημα, ωστόσο, η έλλειψη αξιοπιστίας του κινητήρα τελικά κόστισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

« Ήμασταν κάπως επιφυλακτικοί στα τέσσερα πρώτα Grand Prix. Βλέποντας τώρα με πιο ήρεμο μάτι τη σεζόν σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε επιταχύνει την βελτίωση του αμαξιού. Πολλά λέγονται για την αξιοπιστία μας αλλά τα μαθηματικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σε γενικές γραμμές η παρουσία των αμαξιών μας ήταν καλή. Πάντως δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις πως κάποιες φορές υπήρξε οδηγός που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο με μόλις μια νίκη σε Grand Prix. Πρόκειται για μια διεστραμμένη κατάσταση », ξεκαθάρισε ο Βρετανός παράγοντας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK