Δεύτερος ο Μάστορας στην Οστράβα

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο άλμα εις ύψος ο Αντώνης Μάστορας ξεπερνώντας τα 2.30μ. καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο "Golden Spike".

Δεύτερος ο Μάστορας στην Οστράβα

Ο πέμπτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα του ύψους, που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 2,30 μ. έγινε σήμερα ο Αντώνης Μάστορας. Ο 23χρονος άλτης του ύψους πήρε μέρος στο Golden Spike της Οστράβα όπου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, κόντρα σε σπουδαίους άλτες του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,14 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη και συνέχισε δίχως απώλειες στα 2,18 μ. και 2,22 μ. είχε ένα άκυρο άλμα στα 2,26 μ. και πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 2.30 μέτρα.

Ο Μάστορας ο οποίος έχει 2,29 μ. από τον κλειστό στίβο και είχε 2,26 μ. στον ανοιχτό, επίδοση που πέτυχε φέτος στο Χένγκελο και στα Χανιά, στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,33 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να δει κι άλλες φορές στο μέλλον.

Νικητής του αγώνα ήταν ο περίφημος Μπόγκνταν Μπονταρένκο με 2,33 μέτρα. Ο Ουκρανός πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε τα 2,42 μ. και "έπιασε" τον Πάτρικ Σιόμπεργκ στην πρώτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα στην Ευρώπη. Στο ύψος των ανδρών πήρε μέρος και ο Κυριάκος Ιωάννου που φέτος κάνει προσπάθεια να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ύστερα από τα πολύμηνα προβλήματα τραυματισμών. Ο Κύπριος ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,14 μ., όμως, έπειτα απέτυχε στα 2,18 μ. και έδειξε πως χρειάζεται αγώνες προκειμένου να βρει το ρυθμό του.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπόδια. Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την δεύτερη θέση στην πρώτη τελική σειρά με 13.51 (-1,6) σε μια κούρσα, που έδειξε να χάνει τον ρυθμό του στα μισά της. Ο Δουβαλίδης προσπάθησε στα τελευταία μέτρα να "πιάσει" τον Λόρενς Κλάρκ (Βρετανία), που τερμάτισε τελικά πρώτος με 13.50. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, που έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 13.44, θα έχει την ευκαιρία για γρήγορη κούρσα το Σαββατοκύριακο στο Ταλίν. Στην "καλή" σειρά των ψηλών εμποδίων ο Τζαμαϊκανός Χάνσλε Πάρτσμεντ ήταν νικητής με 13.18.

News 24/7

24MEDIA NETWORK