Δεύτερος στον κόσμο ο Ηλιάδης

Δεύτερος στον κόσμο ο Ηλιάδης

Μία ακόμα απόδειξη ότι το ελληνικό τζούντο διανύει τα τελευταία χρόνια την «χρυσή» του περίοδο και βρίσκεται σε ανοδική πορεία ήρθε την Παρασκευή (09/09) από το Κάιρο, εκεί όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν αυτός που σήκωσε και πάλι τη χώρα μας ψηλά, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα -90 κιλά.

Η επιτυχία του μάλιστα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα (στα -81κ.) προερχόταν από αρθροσκόπηση ενώ αναφοράς χρήζει επίσης το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τζουντόκα φτάνει στο βάθρο, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στα προηγούμενα 26 Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Ο 19χρονος αθλητής του Φίλιππου Αμύνταιου πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, φτάνοντας στον τελικό με πέντε νίκες. Εκεί όμως βρήκε απέναντι του τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, τον Ιαπώνα Χιρόσι Ιζούμι και παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε δεν μπόρεσε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μένοντας τελικά δεύτερος. Νωρίτερα, ο Ηλιάδης είχε νικήσει δύο φορές με Ippon τον πρωταθλητή Ευρώπης 2005, τον Ισπανό Νταβίντ Αλάρζα, όπως και τον τρίτο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, τον Ρώσο Κασαμπί Τάοφ. Με Ippon είχε ξεπεράσει και το εμπόδιο του Πορτογάλου Ρενάτο Μοραΐς, του Δανού Τόμας Μπεκ αλλά και του νέου μεγάλου ταλέντου της Λευκορωσίας, Αντρέι Καζουσιονάκ.

« Πρόκειται για τον καλύτερο Ευρωπαίο τζουντόκα των δύο τελευταίων ετών. Ούτε η αλλαγή κατηγορίας, ούτε τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με την αρθροσκόπηση δεν μπόρεσαν να κάμψουν το πάθος του για διάκριση. Είναι αθλητής πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά, όχι μόνο στην Ελλάδα » δήλωσε μετά τον θρίαμβο στο Κάιρο, ο πρόεδρος της ΕΟΦΤ Βαγγέλης Σουφλέρης.

« Η αλήθεια είναι ότι οι διακρίσεις των τελευταίων ετών μας έχουν ανοίξει την όρεξη. Γνωρίζαμε ότι στο Κάιρο η πρόκληση ήταν τεράστια, αφού είναι μια μεταολυμπιακή χρονιά και αρκετοί αθλητές δεν βρίσκονται στο καλύτερο αγωνιστικό σημείο. Όμως, ο Ηλίας ανήκει σε μια φουρνιά αθλητών που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι για τη διάκριση. Είναι γεννημένος νικητής και το αποδεικνύει όποτε χρειαστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε δύο χρόνια, εκτός από τις διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, έχει καταφέρει ν` αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης, «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης και «ασημένιος» πρωταθλητής κόσμου » πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας.

Ολοκληρώνοντας, επεσήμανε: « Η συστηματική δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια μας έχει αναδείξει σε μια ισχυρή δύναμη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω σε αυτές τις βάσεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αφού οι απαιτήσεις όλων πλέον είναι ακόμη μεγαλύτερες. Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη γενιά των Ελλήνων τζουντόκα είναι αξιόλογη και μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο, που θα πρωταγωνιστήσει σε τρία χρόνια από τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περνούν σε δεύτερη μοίρα οι διοργανώσεις που παρεμβάλλονται στο διάστημα αυτό. Για εμάς το 2004 ήταν μόνο η αρχή και όχι το τέλος ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK