"Doctor" με πτυχίο ο Ρόσι

"Doctor" με πτυχίο ο Ρόσι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιταλία όπου θα συμμετάσχει στον πέμπτο φετινό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλετών, στην πίστα του Μουτζέλο. Πριν όμως μεταβεί στην Τοσκάνη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την τιμή να παραλάβει ειδικό τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της γενέτειρας πόλης του, το Ουρμπίνο.

Ο Πρύτανης, Τζιοβάνι Μπολιόλο, παρουσίασε τον Ιταλό σούπερ-σταρ παραδίδοντάς του το πτυχίο εις ένδειξη αναγνώρισης της θετικής επιρροής που ασκεί στους νέους ως πρότυπο αλλά και ως επιβράβευση για τα κατορθώματά του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι θεωρείται αυτή τη στιγμή, και όχι άδικα, το μεγαλύτερο όνομα στο χώρο του αθλητισμού στην Ιταλία. Η παρουσία του κάθε χρόνο στο Grand Prix του Μουτζέλο προσελκύει εκατομμύρια κόσμου που θέλει να δει το ίνδαλμά του αγωνιζόμενο στον αγώνα της πατρίδας του. Η πίεση γίνεται όλο και μεγαλύτερη γι'αυτόν, λόγω των προσδοκιών του κόσμου και της πολιορκίας που δέχεται από τα ΜΜΕ, αλλά εκείνος...το απολαμβάνει:

"Στο Μουτζέλο ανέκαθεν περνάω τα πιο πολυάσχολα σαββατοκύριακα της χρονιάς, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι το τι θα συμβεί στην πίστα. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ιδιαίτερος για μένα διότι διεξάγεται στην πατρίδα μου κι ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος να τον παρακολουθήσει. Πέρυσι, ήταν κάτι το απίστευτο. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά μου όταν άκουγα τον κόσμο να ζητωκραυγάζει για μένα στον τελευταίο γύρο".

Εχοντας φτάσει τους 95 βαθμούς μετά τους τέσσερις πρώτους αγώνες (τρεις νίκες και μία δεύτερη θέση), ο Ρόσι πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημά του σε σεζόν, από το 2002. Στο ιταλικό grand prix έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει την τέταρτη φετινή του νίκη και να διευρύνει τη διαφορά από τους διώκτες του: " Είχαμε μία επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης η οποία ήταν πολύ σημαντική καθώς ακολουθούν τρεις αγώνες στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, στο Μουτζέλο, την Καταλωνία και το Ασεν. Οταν έχεις να δώσεις τόσους αγώνες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν και είναι σημαντικό να μπορέσεις να κρατήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου και να συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς", δήλωσε ο "Doctor".

News 24/7

24MEDIA NETWORK