Εχασε τη μάχη με τον θάνατο ο Τζόνσον

Εχασε τη μάχη με τον θάνατο ο Τζόνσον

Τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι από τον Χέσους Τσάβες προ πέντε ημερών στον αγώνα διεκδίκησηςτου παγκόσμιου τίτλου στα ελαφρά βάρυ, αποδείχτηκαν μοιραία για τον Λεβάντερ Τζόνσον. Ο 35χρονος Αμερικανός εξέπνευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο νοσοκομείο του Λας Βέγκας όπου διακομίστηκε μετά το τέλος του αγώνα, σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Ο αγώνας του Τζόνσον με τον Τσάβες κρίθηκε με τεχνικό νοκ-άουτ στο ξεκίνημα του ενδέκατου γύρου. Ο Τζόνσον, εμφανώς ζαλισμένος, αποχώρησε ηττημένος από το ρινγκ και λίγα λεπτά αργότερα, κατέρρευσε στα αποδυτήρια. Αμέσως διακομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο του Λας Βέγκας όπου κρίθηκε αναγκαία η άμεση χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι του, αφού έπρεπε να αντιμετωπιστεί η εσωτερική αιμορραγία στα αριστερά του εγκεφάλου.

Γεννημένος πριν από 35 χρόνια στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Τζόνσον αγωνιζόταν σε επαγγελματικό επίπεδο τα τελευταία 16 χρόνια και μόλις τον περασμένο Ιούνιο κατάφερε να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία του. Η πρώτη υπεράσπισή του με αντίπαλο τον Τσάβες αποδείχθηκε μοιραία όχι μόνο για την απώλεια του τίτλου, αλλά και της ίδιας του της ζωής.
Οσο περνούσαν οι ώρες η κατάσταση του Τζόνσον όλο και χειροτέρευε και βρισκόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Τις τελευταίες ώρες ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν στις θεραπείες των γιατρών οι οποίοι σήκωσαν τα χέρια ψηλα και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Θεό. Οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του γι'αυτήν τη δυσάρεστη εξέλιξη κι εκείνοι πήραν την πραγματικά, δυσβάστακτη απόφαση, να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη.

Συντετριμμένος ο υπεύθυνος οργάνωσης των αγώνων του Τζόνσον, Λου Ντι Μπέλα, δήλωσε: "Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ποτέ δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου έναν άνθρωπο τόσο υπερήφανο. Αν θέλουμε να βρούμε μια παρηγοριά γι'αυτό το τραγικό γεγονός, είναι ότι πέθανε κάνοντας αυτό που λάτρευε. "Εφυγε" ως πραγματικός πρωταθλητής".

News 24/7

24MEDIA NETWORK