Εφτάψυχο το Σικάγο

Εφτάψυχο το Σικάγο

Με ηγέτη τον νεοφερμένο, Rene Bourque, που σημείωσε το νικητήριο τέρμα της φιλικής αναμέτρησης 17,6 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, οι Chicago Blackhawks επικράτησαν των Calgary Flames με 5-4 στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας τους.

Οι Flames, παρατάχθηκαν με όλα τα μεγάλα αστέρια τους εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά το θέαμα που προσέφεραν ήταν απογοητευτικό. Αν και έχαναν με 4-2 στην δεύτερη περίοδο, ένα λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο power-play(με παίκτη παραπάνω) με τον Chris Simon.

Η συνέχεια είναι όπως σας την περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου με τον μικρό Bourque να χρίζεται ο ήρωας του αγώνα. Για τους γηπεδούχους, σκόραραν οι Kyle Calder, Matthew Barnaby, Cam Barker, ενώ για τους Flames οι Iginla –Leopold πέτυχαν από ένα τέρμα έκαστος.

Αξίζει ειδική μνεία στον πορτιέρο των γηπεδούχων, Μ Leighton ο οποίος πραγματοποίησε 33 αποκρούσεις στο παιχνίδι, δείχνοντας στον προπονητή του ότι αξίζει να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της ομάδας.


Στην ανανέωση του συμβολαίου του νούμερο ένα πορτιέρο των Boston Bruins, προχώρησε η διοίκηση της ομάδας το Σάββατο το απόγευμα. Ο 25χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε για τα επόμενα δυο χρόνια με τις «αρκούδες», χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές που θα λαμβάνει κάθε χρόνο. “Ο Andrew είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τερματοφύλακας στο χόκει. Για μας αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πάζλ. Πιστεύουμε πολύ σε αυτόν και ευελπιστούμε μετά από την απεργία των παικτών, να πιάσει πάλι την απόδοση που είχε την προ-διετίας σεζόν” τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομάδας Mike O’Conell.


Σε ένα νέο ξεκίνημα της καριέρας του, προσβλέπει ο πρώην άσος των Montreal Canadiens και νύν των Colorado Avs, Piere Turgeon. «Δεν είμαι ο Peter Forsberg, είμαι ο Piere Turgeon και θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα αυτή» τόνισε ο ίδιος πριν την φιλική αναμέτρηση με τους Dallas Stars το Σάββατο το βράδυ.

Ο 36χρονος σέντερ αντικατέστησε τον Forsberg που αποφάσισε να εγκαταλείψει το Colorado μετά από 7 χρόνια, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα. Προτίμησε να μετακομίσει στην Philadelphia, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις οικονομικές του απολαβές να κυμαίνονται στα 11,5 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την λήξη του «lock-out», η διοίκηση των Avalanche προσέφερε μονοετές συμβόλαιο στον Forsberg, δηλαδή 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος απέρριψε την πρόταση, ενώ συγχρόνως οι Flyers κατέθεσαν νέα καλύτερη προσφορά, προτίμησε να μετακομίσει σε άλλες πολιτείες.

«Ο Turgeon είναι ο παίκτης που θέλαμε να πάρουμε κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κενό το Peter» τόνισε ο γενικός διευθυντής της ομάδας Pierre Lacroix. Ο προπονητής της ομάδας, Joel Quenneville εκθείασε την αγωνιστική προσφορά του Turgeon λέγοντας: «Θα βοηθήσει τα μέγιστα την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει, να πασάρει, να κάνει παιχνίδι. Είναι αρχηγός εντός και εκτός γηπέδων. Θα βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα του power-play».


Πλήγμα αποτελεί για τους Colombus Blue Jackets ο τραυματισμός του αστέρα της ομάδας, Rick Nash. Ο 21χρονος επιθετικός θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 3 εβδομάδες, αφού υπέστη θλάση στο αριστερό πόδι, κατά την διάρκεια φιλικού αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK