"Έφυγε" ο Τζακ Μπράμπαμ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 χρονών άφησε το πρωί της Δευτέρας (19/5) ο θρύλος της Formula 1, Τζακ Μπράμπαμ, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή με το μονοθέσιο που είχε ο ίδιος κατασκευάσει.

"Έφυγε" ο Τζακ Μπράμπαμ

Ο Αυστραλός πιλότος είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 1959,1960 και το 1966. Ο 88χρονος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό πρόβλημα με το συκώτι του, το οποίο τελικά τον πρόδωσε. Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο γιος του, ο οποίος δήλωσε: "Έζησε μια απίστευτη ζωή, καταφέρνοντας περισσότερα από όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Θα συνεχίσει να ζει μέσω της κληρονομιάς που αφήνει πίσω του".

"Έφυγε" ο Τζακ Μπράμπαμ

Ο Μπράμπαμ ξεκίνησε να οδηγεί στην Αυστραλία του 1948 αφού υπηρέτησε αρχικά τη βασιλική αεροπορία της Αυστραλίας ως μηχανικός. Το ντεμπούτο του στη Formula 1 το έκανε το 1955. Η νίκη που του χάρισε και το πρωτάθλημα το 1966 επιτεύχθηκε σε μονοθέσιο το οποίο είχε κατασκευάσει ο ίδιος. Παραμένει ο μοναδικός στην ιστορία που σχεδίασε, κατασκεύασε και οδήγησε ένα μονοθέσιο, κατακτώντας με αυτό και το πρωτάθλημα.

"Έφυγε" ο Τζακ Μπράμπαμ

Μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πούλησε την ομάδα που είχε δημιουργήσει με το όνομά του στον Μπέρνι ΈΚλεστοουν, με την "Brabham" να μένει τελικά στο προσκήνιο μέχρι το 90'.

24MEDIA NETWORK