Ειδικές ζώνες διαμαρτυρίας στο Σότσι!
Στην ιδέα του να δημιουργηθούν ειδικές ζώνες διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι προσανατολίζεται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Οπως τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Τόμας Μπαχ ότι το μέτρο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και του διαλόγου, ωστόσο με τη μία ή την άλλη μορφή θα εφαρμοστεί.
Η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη από τη στιγμή που οι αντιδράσεις στη Ρωσία για το νέο νόμο που αφορά τους ομοφυλόφιλους έχει προκαλέσεις πολλές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της διοργανώτριας χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Επίσης, η ΔΟΕ έκανε έκκληση στους αθλητές να μην προβαίνουν σε διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων γεγονός που προκάλεσε την απάντηση των γκέι συλλογικοτήτων της Ρωσίας.