Εκατομμυριούχοι παίκτες του NFL ληστεύουν φίλους με αυτόματα; Πολλή βρώμα η δουλειά

Ένταλμα σύλληψης για δύο εν ενεργεία παίκτες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου έχει εκδώσει η Αστυνομία της Μιραμάρ στο Μαϊάμι. Κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία σε σπίτι, στο οποίο ήταν καλεσμένοι! Κάποιες δεκάδες χιλιάδες δολάρια η λεία τους, όταν αμφότεροι έχουν σε ισχύ συμβόλαια εκατομμυρίων. Αθώοι δηλώνουν μέσω των δικηγόρων τους

Οι Τζάιαντς είναι ενήμεροι για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ΝτεΑντρέ Μπέικερ
Οι Τζάιαντς είναι ενήμεροι για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ΝτεΑντρέ Μπέικερ AP/MARK TENALLY

Μια Mercedes, μια Lamborghini και μια BMW είναι παρκαρισμένες έξω από πολυτελές οίκημα στη Μιραμάρ, το μεγαλύτερο προάστιο του Μαϊάμι. Εντός αυτής μια πολυάριθμη παρέα φίλων και γνωστών έχει συγκεντρωθεί, από νωρίς το βράδυ (γύρω στις 20:00), για μπάρμπεκιου, αλκοόλ και χαρτιά. Περνούν ευχάριστα την ώρα τους. Ως τις 23:00 περίπου. Η ακρίβεια στα λεπτά δεν επηρεάζει την απροσδόκητη τροπή που παίρνει ξαφνικά η μάζωξη.

Αφού προηγείται μια μικρή διχογνωμία πάνω στην εν εξελίξει παρτίδα, ένας εκ των παρόντων αναποδογυρίζει το τραπέζι με την τσόχα και εμφανίζει ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο που κουβαλά πάνω του. Ουδείς είχε φανταστεί να τον ψάξει όταν έμπαινε. Ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Φωνάζει και απειλεί τους υπόλοιπους. Εκτός από δύο: τους 'συνεργούς' του. Ο πρώτος εξ αυτών, που φοράει κόκκινη προστατευτική μάσκα, φέρει επίσης όπλο και λαμβάνει την εντολή να πυροβολήσει όποιον κινηθεί. Δεν κρίθηκε αναγκαίο, δεν τραυματίστηκε κάποιος. Ο άλλος αρχίζει και μαζεύει με ταχύτητες κινήσεις τη λεία. Μετρητά και πανάκριβα ρολόγια (Rolex, Hublot, Audemars Piguet), των οποίων η συνολική αξία τους υπολογίζεται πως υπερβαίνει τις 70.000 δολάρια.

Οι δράστες βγαίνουν από το σπίτι, επιβιβάζονται στα τρία γρήγορα αυτοκίνητα που είχαν νωρίτερα σταθμεύσει στο δρόμο και η αστυνομία καλείται στον τόπο της ληστείας για να καταγράψει το συμβάν και να λάβει μηνυτήριες καταθέσεις. Οι δύο από τους τρεις περιγράφονται με πάσα λεπτομέρεια. Φέρεται να πρόκειται για τον 22χρονο ΝτεΑντρέ Μπέικερ ('εγκέφαλος') και τον Κουίντον Ντένμπαρ ('εκτελεστικό όργανο'), δύο εν ενεργεία παίκτες του NFL με καταγωγή από το Μαϊάμι. Είχαν γνωριστεί με τον οικοδεσπότη της βραδιάς λίγες ημέρες νωρίτερα, σε μια αντίστοιχη μάζωξη για χαρτιά και 'κόλλησαν' στην παρέα, εξασφαλίζοντας μια θέση στο επόμενο τραπέζι. Ειπώθηκε ότι είχαν χάσει περί τα 70 χιλιάρικα εκείνη τη φορά.

Ο ΝτεΑντρέ Μπέικερ των Τζάιαντς
Ο ΝτεΑντρέ Μπέικερ των Τζάιαντς AP PHOTO/VERA NIEUWENHUIS

Τα παραπάνω έχουν προκύψει από τις ανακρίσεις που διεξήγαγαν επί τόπου η Αστυνομία της Μαριμάρ, τις μηνύσεις των θυμάτων και τις καταθέσεις των μαρτύρων. Ενδεχομένως οι δυο παίκτες ήθελαν να ρεφάρουν τις απώλειες. Παίζοντας ωστόσο με όλα τα χαρτιά ανοικτά; Χωρίς έστω έναν άσο στο μανίκι; Διότι ούτε τα πρόσωπά τους κάλυψαν ούτε την 'τέλεια ληστεία' φρόντισαν να οργανώσουν.

Δυνητικά θα μπορούσαν να είναι μέλη της σπείρας του Λεωνίδα στο απολαυστικό 'The Κόπανοι' του Γιώργου Κωνσταντίνου. Μόνο που δεν έκλεψαν απορρίμματα και πλέον κατηγορούνται για μια σειρά από ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Εκδόθηκε μάλιστα παράλληλο ένταλμα σύλληψης με τα λεπτομερή στοιχεία της ταυτότητάς του (φωτογραφίες, ονόματα, κλπ) και αναζητούνται πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα ίχνη τους.

Ο Κουίντον Ντένμπαρ ενόσω έπαιζε στους Ουάσινγκτον Ρέντσκινς
Ο Κουίντον Ντένμπαρ ενόσω έπαιζε στους Ουάσινγκτον Ρέντσκινς AP PHOTO/MARK TENALLY

Οι Τζάιαντς της Νέας Υόρκης, στους οποίους ανήκει ο δευτεροετής ΝτεΑντρέ Μπέικερ με σύμβαση 10.5 εκατομμυρίων δολαρίων ως το 2022, δήλωσαν "ενήμεροι για την κατάσταση" και πως "είμαστε σε επαφή με τον ΝτεΑντρέ". Ο οποίος επιχειρεί είτε να διαφύγει τη σύλληψη είτε να κερδίσει χρόνο προς υπεράσπισή του. Ήδη εμφανίστηκε δικηγόρος (Μπράντφορντ Κοέν) που τον εκπροσωπεί, ισχυριζόμενος πως ο πελάτης του είναι αθώος και πως υπάρχουν καταθέσεις που αναιρούν τις αναφορές και τον απαλλάσσουν ολοκληρωτικά.

Ο Ντένμπαρ έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο για 5.7 εκατομμύρια με τους Σίχοκς από το Σιάτλ, στους οποίους πήγε με ανταλλαγή από τους Ρέντσκινς. Εξακολουθεί να είναι άφαντος. Εξ αυτού ομιλεί ο συνήγορος Μάικλ Γκριέκο, που κινείται στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. Ότι ο ο κατηγορούμενος ναι μεν ήταν εκεί, αλλά δεν εμπλέκεται ολωσδιόλου στο συμβάν.

Την ώρα που αμφότεροι αμείβονται με παχυλούς μισθούς για το ταλέντο τους στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, γίνεται προσπάθεια εξακρίβωσης των αιτιών της πράξης που φέρεται να διέπραξαν οι δύο παίκτες (και ο άγνωστος Χ) το βράδυ της 13ης Μαΐου. Γίνεται προσπάθεια εξακρίβωσης της αλήθειας. Τα ερωτήματα προσώρας αρκετά. Γιατί κάτι μοιάζει να κρύβεται από πίσω από τα 'criminal minds' και δεν είναι ο Μπάμπης, ο δάσκαλος. Πολλή βρώμα η δουλειά, που θα 'λεγε και ο Μάρκος Τούφας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK