Εκατοντάδες Σέρβοι στη διαδήλωση για τον Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι

Εκατοντάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να διαδηλώσουν υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς. "Δεν υπάρχουν σύνορα που δεν μπορούμε να περάσουμε", το μήνυμά τους.

Εκατοντάδες Σέρβοι στη διαδήλωση για τον Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι
2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Εκατοντάδες Σέρβοι εισάκουσαν την προτροπή του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σέρτζαν, και ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου για να διαδηλώσουν υπέρ του κορυφαίου τενίστα και συμπατριώτη τους, ο οποίος βρίσκεται περιορισμένος σε μία δομή στη Μελβούρνη και θα απουσιάσει από το αυστραλιανό όπεν λόγω προβλήματος με τη βίζα του.

Οι Σέρβοι φώναζαν συνθήματα, μεταξύ άλλων το "δεν υπάρχουν σύνορα που δεν μπορείς να περάσεις", κρατούσαν σημαίες, ρακέτες και ζητούσαν ο συμπατριώτης τους να αγωνιστεί κανονικά στο grand slam. Ανάμεσά τους βρισκόταν και η Υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Κοινωνικών Θεμάτων και Θεμάτων Βετεράνων της Σερβίας, Ντάρια Κίσιτς Τεπάβτσεβιτς.

Στη μικρής έκτασης και διάρκειας διαδήλωση απευθύνθηκαν οι γονείς του Τζόκοβιτς, λίγα λεπτά αφότου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. "Μου είπε ότι προσπάθησε να κοιμηθεί, αλλά δεν μπορούσε. Κανείς δεν το αξίζει αυτό, όχι αυτός που κέρδισε το τουρνουά εννέα φορές", δήλωσε μεταξύ άλλων η μητέρα του, Ντιάνα.

Ύστερα από το πέρας περίπου μισής ώρας, το κοινό διαλύθηκε ησύχως, με τον πατέρα του Τζόκοβιτς να καλεί σε νέα συγκέντρωση στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα την Παρασκευή, ημέρα Χριστουγέννων για τους παλαιοημερολογίτες Σέρβους, αλλά και σε επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις, μέχρι να δικαιωθεί ο γιος του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το δικαστήριο ενέκρινε την προσωρινή παραμονή του Σέρβου στη Μελβούρνη μέχρι το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας (10/1). Για την ακρίβεια μέχρι τις 16:00 (ώρα τοπική) ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν δεκάδες μετανάστες, δεν μπορεί να απελαθεί από την Αυστραλία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, ο Τζόκοβιτς ζήτησε να διαμείνει στο σπίτι που νοίκιασε και όχι στο ξενοδοχείο, μαζί με τους μετανάστες, κάτι που έχει ήδη αιτηθεί η κυβέρνηση της χώρας στην Αυστραλία. Νωρίτερα την Πέμπτη, δεκάδες άνθρωποι κατέφθασαν κάτω από το ξενοδοχείο, προκειμένου για να διαμαρτυρηθούν, με τον θρύλο του τένις να εκφράζει την ευχαρίστησή του, σχηματίζοντας καρδιά μέσα από το παράθυρο.

24MEDIA NETWORK