Εκτός αγώνα η Renault από το Grand Prix της Valencia
Η ομάδα της Renault τιμωρήθηκε και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Grand Prix της Valencia.
Ο λόγος που ανάγκασε τη FIA να πάρει την απόφαση αυτή, είναι το γεγονός της απροσεξίας της γαλλικής ομάδας, να τσεκάρει την ασφαλή τοποθέτηση των ελαστικών στο μονοθέσιο του Alonso, στο πρώτο pit stop του Ισπανού πιλότου.
Ο Alonso βγαίνοντας ξανά στην πίστα έχασε τον δεξιό εμπρός τροχό του με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα σε κάποιο από τα μονοθέσια που ακολουθούσαν.
Ευτυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη, όμως η γαλλική ομάδα βρίσκεται πλέον στη δυσάρεστη θέση, να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα στην Ισπανία.
Η εν λόγω απόφαση της FIA είναι εφέσιμη και η Renault αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα της αναμένοντας καλύτερη αντιμετώπιση, ωστόσο μετά το θανατηφόρο ατύχημα του Henry Surtees στην Formula 2 την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και τονσοβαρό τραυματισμό του Massa στα δοκιμαστικά του Grand Prix της Ουγγαρίας, υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα κλιμάκια της FIA, όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας.