Εκτός Τοπ15 ο Φέντερερ!

Ο Άντι Μάρεϊ είναι και τυπικά το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης την ώρα που ο Ρότζερ Φέντερερ είναι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια εκτός Τοπ15!

Εκτός Τοπ15 ο Φέντερερ!

Ο Άντι Μάρει έγραψε και επίσημα ιστορία. Στα 29του χρόνια έγινε ο πρώτος Βρετανός που ανεβαίνει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης "γκρεμίζοντας" από εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από 122 εβδομάδες.

Αυτή ήταν η μία από τις δύο πιο αξιοσημείωτες αλλαγές της Παγκόσμιας κατάταξης...

Η άλλη είναι η μεγάλη πτώση του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός έπεσε στο Νο16 χάνοντας επτά θέσεις και βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός του Τοπ 15 μετά από 15 χρόνια. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2001 όταν ο σπουδαίος τενίστας βρισκόταν στο ξεκίνημα ουσιαστικά της καριέρας του.

Πίσω από τους Μάρεϊ και Τζόκοβιτς παρέμεινε ο Σταν Βαβρίνκα με τους Ράονιτς, Νισικόρι, Μονφίλς, Τσίλιτς, Ναδάλ, Τίεμ και Μπέρντιχ να ολοκληρώνουν τη δεκάδα. Στο Νο13 βρίσκεται ο Νικ Κύργιος ανεβαίνοντας μία θέση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πέντε θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο 205.

Στις γυναίκες η Κέρμπερ παραμένει στην κορυφή με τη Σερένα Γουίλιαμς και τη Ραντβάνσκα να συνεχίζουν στη δεύτερη και την τρίτη θέση με τη δεκάδα να παραμένει αναλλοίωτη. Το ίδιο συνέβη και με τη Μαρία Σάκκαρη η οποία συνεχίζει από το Νο 89 της Παγκόσμιας κατάταξης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK