Εκτός Βασιλείας ο Ναδάλ

Ενα εικοσιτετρεάωρο μετά τον θρίαμβό του στο τουρνουά Μάστερς της Μαδρίτης και την αποθέωση που γνώρισε από τους 10.000 συμπατριώτες του, ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρση της συμμετοχής του από το τουρνουά της Βασιλείας

Εκτός Βασιλείας ο Ναδάλ

Ενα εικοσιτετρεάωρο μετά τον θρίαμβό του στο τουρνουά Μάστερς της Μαδρίτης και την αποθέωση που γνώρισε από τους 10.000 συμπατριώτες του, ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρση της συμμετοχής του από το τουρνουά της Βασιλείας.

Ο κάτοχος του Roland Garros, ο οποίος βρισκόταν στο νούμερο 1 του κυρίως ταμπλώ του τουρνουά, επικαλέστηκε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο αλλά ίσως να θέλησε να ξεκουραστεί μετά από μία πραγματικά, επίπονη εβδομάδα.

Ο 19χρονος Ισπανός χρειάστηκε 3 ώρες και 51 λεπτά για να κάμψει στον τελικό της Μαδρίτης, την αντίσταση του Κροάτη Ιβάν Λιούμπισιτς ο οποίος προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ο Ναδάλ έκανε τη μεγάλη ανατροπή κατακτώντας το πέμπτο και καθοριστικότερο σετ με 7-3 στο τάι μπρέικ.

Ο Ναδάλ έφτασε τους 11 τίτλους στη σεζόν που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, τέσσερις εκ των οποίων σε τουρνουά της σειράς Μάστερς. Ακριβώς την ίδια συγκομιδή τίτλων έχει και ο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος όμως υστερεί στη συγκομιδή νικών σε σχέση με τον Ισπανό. Ο Ναδάλ έχει σημειώσει 79 νίκες, έναντι 77 του Φέντερερ, και θέλει άλλες τρεις για να ισοφαρίσει το ιδιόμορφο ρεκόρ του Ματς Βιλάντερ από το 1983 όπου ως έφηβος είχε κλείσει τη σεζόν με 82 νίκες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK