Εκτός World League 2006, βλέπουμε για το 2007

Εκτός World League 2006, βλέπουμε για το 2007

Αυτό που είχε διαφανεί όσον αφορά στην συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο World League 2006 πήρε πια επίσημες διαστάσεις και αποτελεί γεγονός. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα δώσει το παρών στη φετινή διοργάνωση, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Λιγκ το 2007, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της FIVB Ρούμπεν Ακόστα με επιστολή του προς τον ομόλογο του της ΕΟΠΕ Θανάση Μπελιγράτη.

Η ελληνική Ομοσπονδία ήρθε σε επαφή τις προηγούμενες μέρες με τα στελέχη της FIVB, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που αδυνατεί να εκπληρώσει τους όρους συμμετοχής της Εθνικής στη διοργάνωση (κατάθεση τριετούς υπογεγραμμένου συμβολαίου με τηλεοπτικό φορέα, διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων από Παρασκευή ως Κυριακή και αποκλεισμό των τραπεζών από χορηγία).

Τελικά οι προσπάθειες της δεν είχαν αίσιο τέλος, με τον Ακόστα να τονίζει στην επιστολή του: « Επειδή κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο και επειδή υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός θεατών στους αγώνες που θα γίνουν Ιούλιο και Αύγουστο δεν θα συμμετάσχετε στη διοργάνωση του 2006. Θα είστε και πάλι υποψήφιοι για τη διοργάνωση του 2007 που θα γίνει Μάιο και Ιούνιο εφόσον εγγυηθείτε κατώτερη προσέλευση 4.000 θεατές σε κάθε αγώνα ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ισχυρός άνδρας» της Διεθνούς Ομοσπονδίας άφησε υπό διαπραγμάτευση τους όρους που αφορούν τησυνεργασία με τράπεζα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τη θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Λιγκ 2006 θα πάρει η Φινλανδία ή ο Καναδάς, ενώ επόμενη κίνηση της ΕΟΠΕ θα είναι η κατάθεση υποψηφιότητας για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λιγκ 2006.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα ελάχιστα θετικά που έχει αυτή η κατάληξη, είναι ότι η θέση της Εθνικής στην παγκόσμια κατάταξη δεν θα επηρεαστεί. Η βαθμολογική διαφορά που έχει με τις ομάδες που την ακολουθούν είναι ασφαλείας, ενώ η παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2006 θα της δώσει αρκετούς πόντους.

Αυτή τη στιγμή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην 9η θέση με 93 βαθμούς και ακολουθούν η Βενεζουέλα, που επίσης έμεινε εκτός World League 2006, με 57.5, η Κορέα με 54 και η Κούβα με 52.5. Έτσι λοιπόν ακόμα και αν μία από τις προαναφερόμενες ομάδες κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Λιγκ, οι 30 βαθμοί που θα πάρει δεν θα αλλάξουν το πλασάρισμα της Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK