Έλαμψε ο Theodore για τους Canadiens

Βραδιά μαγική. Ονειρεμένη. Βγαλμένη από τις καλύτερες σελίδες της ιστορίας τους. Η άλλοτε θρυλική ομάδα των Montreal Canadiens που κάνει ένα νέο ξεκίνημα φέτος, κατάφερε να κάμψει την σκληρή αντίσταση των κατόχων του Stanley Cup, Tampa Bay Lighting στο κατάμεστο Bell-Centre με 3-2, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Έλαμψε ο Theodore για τους Canadiens

Βραδιά μαγική. Ονειρεμένη. Βγαλμένη από τις καλύτερες σελίδες της ιστορίας τους. Η άλλοτε θρυλική ομάδα των Montreal Canadiens που κάνει ένα νέο ξεκίνημα φέτος, κατάφερε να κάμψει την σκληρή αντίσταση των κατόχων του Stanley Cup, Tampa Bay Lighting στο κατάμεστο Bell-Centre με 3-2, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ήρωας των γηπεδούχων δεν ήταν ο Kovalev, ούτε ο Koivu, ούτε ο Zednik, αλλά ο δικός μας Jose Theodore που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, μέχρι το επόμενο, κλείνοντας τις πόρτες στους αντιπάλους. Ο Theodore πραγματοποίησε 32 αποκρούσεις στην αναμέτρηση, ενώ ο Σλοβένος Richard Zednik με ένα αποφασιστικό τέρμα στα μισά της τρίτης περιόδου έδωσαν την υπερπολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους. Οι Rivet και Markov σημείωσαν τα δυο πρώτα τέρματα του αγώνα, συμβάλλοντας και εκείνοι τα μέγιστα στην χθεσινοβραδινή επιτυχία των Habs.

Η νίκη ήταν η πέμπτη συνεχόμενη για την ομάδα του Μοντρεάλ, καθώς σε 16 παιχνίδια έχουν σημείωσε 12 νίκες, 3 ήττες, 1 ισοπαλία και συνολικά 25 βαθμούς.

Αναφορικά με το αν ο Jose Theodore πραγματοποίησε στην δεύτερη περίοδο, το καλύτερο 20λεπτο εως τώρα, αρκέστηκε να πει: «Δεν ξέρω. Αφήνω σε σας να το κρίνεται(στους δημοσιογράφους). Εγώ είμαι εδώ για να σταματάω τον δίσκο. Είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και σε τίποτα άλλο. Θέλω την υπέρβαση την φετινή περίοδο και θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω με την αγαπημένη μου ομάδα».

Για τους πρωταθλητές, σκόραραν οι Taylor και Prospal, οι οποίοι έχασαν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και τα μαύρα σύννεφα αρχίζουν να εμφανίζονται πάνω από τους κατόχους του τίτλου. Ο Theodore δεν έκανε κάτι εξωπραγματικό στο παιχνίδι, ωστόσο επέδειξε απίστευτη σταθερότητα, ηρεμία και αποφασιστικότητα, κλείνοντας τα στόματα των επικριτών του.

«Τα τελευταία επτά με οκτώ παιχνίδια αισθάνομαι σε απίστευτη σωματική και ψυχική κατάσταση. Έχω δουλέψει στα λάθη που έκανα στους περασμένους αγώνες. Είμαι συγκεντρωμένος στην εστία μου, ενώ οι συμπαίκτες μου κάνουν την υπόλοιπη δουλειά. Είναι πολύ ευχάριστο που τα πάμε όλοι καλά», τόνισε ο Theodore.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Έλληνα τερματοφύλακα μίλησε και ο αρχηγός των Canadiens, Saku Koivu που τόνισε: «Ο Jose πραγματοποίησε κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις στην δεύτερη περίοδο, δίνοντας μας την δυνατότητα να μείνουμε στο παιχνίδι και να κυνηγήσουμε την νίκη. Έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην αποψινή νίκη και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Στο Power-play, με παίκτη παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι είχαν 0/8, ενώ οι Habs 2/7. Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι έπαιξε σύμφωνα με τον τεχνικό των Lighting, John Tortorella το power-play, αρκέστηκε να πει: «Νομίζω ότι στο power-play δεν ήμασταν καλοί απόψε και σε συνδυασμό με τον καταπληκτικό Jose Theodore χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σημεία που έκριναν το παιχνίδι».

Πλήθος κόσμου, βρέθηκε χθες το βράδυ στο παλατάκι του Bell-Centre, καθώς το όνομα του αντιπάλου και η ξέφρενη πορεία των γηπεδούχων έδωσε το έναυσμα στους πολυάριθμους οπαδούς των Canadiens να κατηφορίσουν στο γήπεδο. Σημαντικό στοιχείο είναι μάλιστα ότι μια ώρα πριν το πρώτο face-off, στο στάδιο βρίσκονταν περί τις 12,000 θεατές, ενώ στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων δεν έπεφτε καρφίτσα. Ήταν το 9ο sold-out παιχνίδι των γηπεδούχων.

Απών από το παιχνίδι ήταν ο Jan Bulis, Radenk Bonk από τους Canadiens και από τους Lighting ο 42χρονος αρχηγός της ομάδας Dave Andreychuk.


Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Boston Bruins- Philadelphia Flyers: 3-4

Washington Capitals- Toronto Maple Leafs: 4-6

New York Islanders- New Jersey: 4-1

Phoenix Coyotes- Minnesota: 4-2

Edmonton Oilers- Nashville Predators: 2-3

San Jose Sharks- Colorado Avalanche : 2-5


Βαθμολογία

Eastern Conference
Team Pts
1. Montreal 25
2. Carolina 21
3. Philadelphia 19
4. Ottawa 22
5. NY Rangers 19
6. Boston 19
7. Toronto 18
8. Tampa Bay 16
9. Buffalo 14
10. NY Islanders 14
11. Florida 14
12. New Jersey 14
13. Pittsburgh 13
14. Washington 12
15. Atlanta 9
Western Conference Pts
1. Detroit 27
2. Vancouver 22
3. Los Angeles 20
4. Nashville 21
5. Dallas 19
6. Colorado 18
7. Minnesota 18
8. Calgary 18
9. Phoenix 18
10. San Jose 17
11. Anaheim 17
12. Edmonton 17
13. Chicago 10
14. Columbus 8
15. St. Louis 7

News 24/7

24MEDIA NETWORK