Ένα ημερολόγιο ζωής και άθλησης για το 2021

Το Contra.gr παρουσιάζει το "Ημερολόγιο 2021, σωματικής άσκησης, υγεία και ευεξίας" του Στέφανου Λυραντωνάκη, έναν ολοκληρωμένο οδηγό βασισμένο πάνω σε πολύχρονη εμπειρία και επιστημονικά δεδομένα, για τη σημασία της άθλησης στη ζωή μας, μέσα από χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις.

Ένα ημερολόγιο ζωής και άθλησης για το 2021

Γεια σας και καλή χρονιά! Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πραγματικά αξιέπαινη όσο και ξεχωριστή προσπάθεια, το "Ημερολόγιο 2021, σωματικής άσκησης, υγείας και ευεξίας" του Στέφανου Λυραντωνάκη, ανθρώπου του αθλητισμού σε πολλά διαφορετικά επίπεδα εδώ και αρκετά χρόνια (πρωταθλητής ποδηλασίας, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ, προπονητής, εκπαιδευτικός ειδικής φυσικής αγωγής), ο οποίος θέλησε να βοηθήσει όλους τους αθλούμενους να γνωρίσουν την αλήθεια και την αναγκαιότητα της άσκησης. Βασισμένος στην επαγγελματική του εμπειρία και την τεχνογνωσία του, αλλά και σε ενδιαφέροντα θέματα από τη διεθνή βιβλιογραφία, δημιούργησε ένα εύχρηστο, άρτιο αισθητικά και απόλυτα πρακτικό ημερολόγιο, πραγματικά σπάνιο για την ελληνική πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτό, ο Λυραντωνάκης δίνει την ευκαιρία στον καθένα μας, να καταγράφει σε καθημερινή βάση διαφορετικές παραμέτρους, ξεκινώντας από το άθλημα ή τη δραστηριότητα. Από εκεί και μετά, ακολουθούν η διαδρομή, η διάρκεια, η απόσταση, ο ρυθμός (καρδιακή συχνότητα & watt), η διατροφή και τα γεύματα, ο καιρός και η διάθεση, οι θερμίδες και το σωματικό βάρος, ενώ υπάρχει χώρος και για προσωπικές σημειώσεις. Όλα αυτά συνοδεύονται από χρήσιμες συμβουλές, επιστημονικά συμπεράσματα και προπονητικές κατευθύνσεις, που κάνουν ακόμα πιο πλήρες το περιεχόμενο του ημερολογίου, καθιστώντας το έναν πολύτιμο οδηγό για κάθε αθλούμενο. Είναι τόσο ψαγμένο και λεπτομερές το υλικό που έχει συμπεριληφθεί, ώστε δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από σύγχρονες αντίστοιχες εκδόσεις του εξωτερικού.

Ο Στέφανος Λυραντωνάκης στην παρουσίαση του "Ημερολογίου 2021", στις 12 Οκτωβρίου 2020, στο Καφέ "Κήπος" στα Χανιά.
Ο Στέφανος Λυραντωνάκης στην παρουσίαση του "Ημερολογίου 2021", στις 12 Οκτωβρίου 2020, στο Καφέ "Κήπος" στα Χανιά. WWW.HOTELS-VILLAS.PHOTOGRAPHY

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι εκατοντάδες κυριολεκτικά πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στις σελίδες του ημερολογίου - παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επιστημονικό υλικό - είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εύκολα κατανοητές από όλους, ενώ δε λείπουν και τα κοινωνικά μηνύματα ευαισθητοποίησης των πολιτών, όπως π.χ. ο σεβασμός απέναντι σε ευπαθείς χρήστες του δρόμου (Α.μ.Ε.Α., Πεζοί, Δικυκλιστές, Ποδηλάτες). Όλα τα χρήσιμα στοιχεία για τον αναγνώστη εναλλάσσονται μέσα από όμορφα σκίτσα και έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που καταλήγουν να δίνουν στο όλο εγχείρημα μια διπλή "προσωπικότητα", αφού στην ουσία, μέσα στο ημερολόγιο, ο συγγραφέας έχει ενσωματώσει ένα ολόκληρο βιβλίο, έναν πραγματικό οδηγό "ζωής" για όσους αγαπούν την άθληση.

Το ημερολόγιο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να έχουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, σε ανθρώπους που γυμνάζονται για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, αθλητές, γυμναστές και προπονητές, καθώς και σε άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μια σωματική δραστηριότητα. Ο απώτερος σκοπός του ημερολογίου είναι να μυήσει τον αναγνώστη στην άσκηση του σώματος και του πνεύματος δια βίου. Επίσης, στις σελίδες του, αποσαφηνίζονται θέματα στα οποία υπάρχει μια γενικευμένη σύγχυση, όπως στην προπονητική, στη γυμναστική, αλλά και στην ανατομία του σώματος. Έτσι, οι αθλούμενοι που ακολουθούν λανθασμένες και μη επιστημονικά τεκμηριωμένες πηγές, θα μπορούν πλέον να βασιστούν σε σωστά δεδομένα και φυσικά να βελτιώσουν την ποιότητα της κάθε πιθανής αθλητικής τους δραστηριότητας.

Τα κορίτσια από την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής Γ.Σ. Αθλητική Κίνηση, στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2021 του Στέφανου Λυραντωνάκη (12/10/2020).
Τα κορίτσια από την ομάδα ρυθμικής γυμναστικής Γ.Σ. Αθλητική Κίνηση, σε γυμναστική επίδειξη στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2021 του Στέφανου Λυραντωνάκη (12/10/2020). WWW.HOTELS-VILLAS.PHOTOGRAPHY

Το ημερολόγιο χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες:

- Άσκηση για όλους, Υγεία, Ευεξία

- Ανθρώπινο σώμα

- Διατροφή και άσκηση

- Προπονητική, Εργοφυσιολογία

- Ιστορία και Φιλοσοφία του Αθλητισμού

Το Ημερολόγιο 2021 παρουσιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2020 στο Καφέ "Κήπος" στα Χανιά, σε μια εκδήλωση στην οποία μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν φίλοι και συνάδελφοι του Λυραντωνάκη, καθώς και εκπρόσωποι διάφορων φορέων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Επίσης, το παρών έδωσαν τρεις διακεκριμένοι αθλητές από την πόλη των Χανίων, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (πρωταθλητής Ευρώπης στη σφυροβολία), ο Μάνθος Βουλγαράκης (παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση) και η Σοφία Λιοδάκη (πρωταθλήτρια ποδηλασίας).

Αυτή είναι η μικρή μας παρουσίαση στο Ημερολόγιο 2021 του Στέφανου Λυραντωνάκη, για το οποίο μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να σας πούμε ότι πρόκειται για μια θαυμάσια δουλειά, την οποία αξίζει να τιμήσετε είτε για τον εαυτό σας, είτε ως δώρο για τους φίλους και γνωστούς σας. Από τις προσπάθειες που πραγματικά σπανίζουν στη χώρα μας και δείχνουν πως όταν υπάρχει θέληση, αφοσίωση, γνώση και μεράκι, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι υπέροχο και αντάξιο υψηλών προσδοκιών.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ

Το "Ημερολόγιο 2021, σωματικής άσκησης, υγείας και ευεξίας" του Στέφανου Λυραντωνάκη.
Το "Ημερολόγιο 2021, σωματικής άσκησης, υγείας και ευεξίας" του Στέφανου Λυραντωνάκη. WWW.HOTELS-VILLAS.PHOTOGRAPHY

Το "Ημερολόγιο 2021 σωματικής άσκησης, υγείας και ευεξίας" είναι διαθέσιμο στα περισσότερα βιβλιοπωλεία, μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από εκεί ή να το παραγγείλετε από τα e-shops των βιβλιοπωλείων. Στην Αθήνα διατίθεται στο βιβλιοπωλείο "Ιανός", ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε κατευθείαν και από τις εκδόσεις "Ραδάμανθυς" σε αυτή τη διεύθυνση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Ο Στέφανος Λυραντωνάκης γεννήθηκε το 1978 και ζει στα Χανιά της Κρήτης. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα "Επιστήμες της Αγωγής" της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Είναι π. Ομοσπονδιακός Προπονητής και Τεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας στην ΕΟΠ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ενώ έχει διατελέσει και Διευθυντής σε σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης ασχολείται ως καθοδηγητής στον χώρο του fitness. Υπήρξε 5 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Ανδρών και μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK