Εναρκτήριο σερβίς

Εναρκτήριο σερβίς

Άλλο ένα πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, το 38ο, ξεκινάει το Σάββατο (08/10) με ευχή όλων, όπως συνηθίζεται κάθε χρονιά, να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, τόσο στον οργανωτικό τομέα, όσο και στη δυναμικότητα, τον ανταγωνισμό και το θέαμα. Το τελευταίο μάλλον δεν θα λείψει, καθώς τα παγκόσμιας εμβέλειας «αστέρια» που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στα ελληνικά γήπεδα, θα μας δώσουν δείγματα του μεγάλου τους ταλέντου και να προσθέσουν λίγη από την ποιότητα τους στο πρωτάθλημα.

Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς που μέχρι πέρσι θεωρούταν η…ναυαρχίδα των μεγάλων ονομάτων μπορεί να αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο, όμως ο Λορέντζο Μπερνάρντι, ο Ντάντε, ο Μαρσελίνιο, ο Ματέι Τσέρνιτς και άλλοι αναμένεται να αποζημιώσουν τους φίλους του βόλεϊ, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ένα πρωτάθλημα γεμάτο σασπένς μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο (08/10)
Γλυφάδας 18:30 Παναθηναϊκός ΑΟ-ΓΣ Λαμίας
Κατσάνειο 19:00 Ηρακλής BMW Αδαμίδης-Πανερυθραϊκός Τεχνοστάλ
Μετς 19:00 ΑΟ Παγκρατίου-Πανελλήνιος ΓΣ
Κυριακή (09/10)
Καραμπίνη 17:30 ΑΕ Νίκαια-ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Ορεστιάδας 20:00 (ΕΤ-3) ΑΟ Ορεστιάδας-ΠΑΟΚ
Δευτέρα (10/10)
ΕΑΠ 18:00 (ΕΤ-1) ΕΑ Πατρών Super Cargo-Ολυμπιακός ΣΦΠ







Οι ομάδες που, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο, είναι οι γνωστές τρεις…ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο «γηραιός» με οδηγό την περσινή θριαμβευτική του πορεία, όταν σάρωσε όλα τα εγχώρια τρόπαια, ξεκίνησε και τη φετινή με ένα ακόμα, το Super Cup, με πιο απίστευτο από όλα το γεγονός ότι για 36 σερί αγώνες είναι αήττητος. Η διατήρηση των κεκτημένων δεν μπορεί παρά να είναι ο μοναδικός στόχος των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι πάντως τη νέα σεζόν θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουν στην…πηγή τόσο ξεκούραστα όσο πέρσι.

Ο Παναθηναϊκός με τις σημαντικές προσθήκες που έκανε στο ρόστερ και τον Κάρλος Χαβιέ Βέμπερ στο τιμόνι θεωρείται αν μη τι άλλο φαβορί για την άνοδο στον θρόνο, ενώ με αυτόν τον χαρακτηρισμό ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος και ο «αιώνιος» αντίπαλος του. Οι Πειραιώτες υπό την καθοδήγηση του επίσης νεοφερμένου Ράντε Μάλεβιτς φλερτάρουν με την επιστροφή στην κορυφή, έχοντας στη θέση του οδηγού τον βολεϊμπολίστα του αιώνα, Μπερνάρντι.

Όσον αφορά στην πρεμιέρα, Παναθηναϊκός και Ηρακλής κάνουν ντεμπούτο σε Γλυφάδα και Κατσάνειο κόντρα στους νεοφώτιστους Λαμία και Πανερυθραϊκό αντίστοιχα. Μοναδικός απόντας από τους «πράσινους» θα είναι ο τραυματίας Ντάντε, αλλά και χωρίς τον Βραζιλιάνο άσο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα για να φτάσουν στη νίκη.

Ο Αλέκος Λεώνης, από την άλλη πλευρά, θα έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεση του. « Πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις. Χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη την διάρκεια αυτού. Πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα » δήλωσε ο τεχνικός του Ηρακλή και πρόσθεσε: « Ο Πανερυθραϊκός είναι αξιόλογη ομάδα με έμπειρους παίκτες, παρά το ότι είναι νεοφώτιστη στην Α1. Η εμπειρία είναι το «όπλο» της ομάδας, καθώς διαθέτει παίκτες όπως ο Μπρι που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και ο Τούρκος Σιτάχ».

Ο έτερος της παρέας των «δυνατών», Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα με δύο μέρες καθυστέρηση, την Δευτέρα (10/10) στην Πάτρα με την πάντα υπολογίσιμη ΕΑΠ. Από εκεί και πέρα, το Παγκράτι υποδέχεται τον Πανελλήνιο, η Νίκαια τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και η Ορεστιάδα τον ΠΑΟΚ με τα προγνωστικά να είναι παρακινδυνευμένα, καθώς μεγάλες διαφορές δεν υπάρχουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK