Ένας ιπτάμενος προφυλακτήρας προκάλεσε ξύλο αλύπητο στα karts

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Ακόμα και στα karts όπου οδηγός εκνευρίστηκε με αυτόν που τον έβγαλε εκτός αγώνα και του πέταξε προφυλακτήρα. Μετά πιάστηκαν και στα χέρια.

Ο Λούκα Κόρμπερι, τη στιγμή που βλέπει τον οδηγό που τον τράκαρε και εκτοξεύει προς το μέρος του τον προφυλακτήρα.
Ο Λούκα Κόρμπερι, τη στιγμή που βλέπει τον οδηγό που τον τράκαρε και εκτοξεύει προς το μέρος του τον προφυλακτήρα. FIA KARTING CHAMPIONSHIP

Λες και η FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) δεν είχε αρκετά θέματα να διαχειριστεί (με τον πανικό των ατυχημάτων στο MotoGP και τις τιμωρίες που μοιράζει στη Formula 1, όπου ομάδες καταθέτουν και ενστάσεις η μια κατά της άλλης), βρέθηκε αντιμέτωπη και με ένα εξόχως σοβαρό συμβάν που έγινε σε αγώνα karts.

Στο πλαίσιο λοιπόν, του τελικού του FIA Karting KZ World Championship που διεξήχθη στο Λονάτο της Ιταλίας ο Ιταλός οδηγός Λούκα Κόρμπερι τέθηκε εκτός αγώνα, όταν έπεσε στα προστατευτικά. Προηγήθηκε σύγκρουση με τον Πάολο Ιπολίτο -ο οποίος αποβλήθηκε από τον αγώνα.

Ακολούθως αγνόησε τις εντολές των υπευθύνων του αγώνα να βγει από το circuit, όπως κατευθυνόταν προς την έξοδο. Τίποτα δεν είχε τελειώσει εκεί. Η κάμερα τον 'συνέλαβε' να πλακώνεται -κυριολεκτικά- με τον Ιπολίτο, στο πάντοκ, όπου μπήκαν στη μέση και διάφοροι άλλοι.

Ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη μέσω των social media. “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, για να εξηγήσω τα αίσχη που έκανα. Είναι πράγματα που δεν έχω κάνει στα 15 χρόνια της καριέρας μου. Και ελπίζω πως δεν θα τα κάνει κάποιος άλλος στο μέλλον”, έγραψε χαρακτηριστικά, πριν ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να διαγωνιστεί ξανά σε αγώνες motorsport “γιατί αυτό είναι το σωστό”.

Εξυπακούεται πως τα videos έγιναν viral, με τον Τζένσον Μπάτον -παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, το 2009- να ζητά τον δια βίου αποκλεισμό του. Ο πρώην οδηγός της F1 και πρόεδρος του 'τμήματος' των karts στη FIA, Φελίπε Μάσα χαρακτήρισε το συμβάν ως 'απαράδεκτο' και διαβεβαίωσε πως όσοι μετείχαν 'θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους', αφότου ολοκληρωθεί η έρευνα που διατάχθηκε. Για το τέλος σου άφησα την πληροφορία ότι οι γονείς του Κόρμπερι είναι οι ιδιοκτήτες της πίστας του Λονάτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK