Ένας παράξενος ιός γονάτισε 3 μεγάλους τενίστες στο ίδιο τουρνουά

Στο Indian Wells της Καλιφόρνια, η Σερένα Γουίλιαμς, η Ναστάζια Σεβάστοβα και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, λύγισαν. από μια ανεξήγητη κούραση και μια τρομερή ζαλάδα. Αυτός ο ιός έγινε ο χειρότερος τους εχθρός.

Ένας παράξενος ιός γονάτισε 3 μεγάλους τενίστες στο ίδιο τουρνουά
AP/ANDY BROWNBILL

"Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες δεν πιάνουν οι ευχές". Θα μπορούσε αυτός ο στίχος από γνωστό τραγούδι των Τρυπών να περιγράψει όσα μυστηριώδη συνέβησαν στο τουρνουά Indian Wells της Καλιφόρνια, ίσως ακόμα και μια εικόνα από κάποιο επεισόδιο του Walking Dead. Το τουρνουά λαμβάνει χώρα στην κοιλάδα Coachella, που είναι επίσης γνωστή για το ομώνυμο μουσικό φεστιβάλ που συμβαίνει εκεί, αλλά και μια τεράστια γκάμα ιών που βρίσκονται σε έξαρση καθ`όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Indian Wells ήδη μετράει 3 παγκοσμίου κλάσης αθλητές που τέθηκαν νοκ άουτ έχοντας νοσήσει από ιό. Όλα αυτά αποκτούν ένα νέο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο ιός που διαλύει σωματικά τους αθλητές.

Όλα ξεκίνησαν όταν η επί 23 φορές πρωταθλήτρια Γκραντ Σλαμ Σερένα Γουίλιαμς έχασε εύκολα από την Γκαρμπιν Μουγκουρούζα. Στα μισά του τρίτου γύρου είχε δηλώσει αδυναμία να συνεχίσει να αγωνίζεται.

"Πριν από το ματς δεν ένιωθα καλά. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν ακόμα χειρότερο, η κούραση και η ζαλάδα με είχαν διαλύσει. Δεν ένιωθα καθόλου το σώμα μου", δήλωσε η Σερένα στο BBC.

Λίγες μέρες πριν, και η Λετονή Ναστάζια Σεβάστοβα είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί στα μισά του αγώνα της ενάντια στην Ανέτα Κονταβαιτ, χάνοντας μέχρι εκείνη τη στιγμή με 0-5 στο σετ. Η νεαρή αθλήτρια που την περασμένη χρονιά έφτασε στα ημιτελικά του Αμερικάνικου Όπεν, δήλωσε έντονη αδυναμία και ζαλάδα, τα ίδια συμπτώματα με τη Σερένα Γουίλιαμς. Αντίστοιχα ισοπεδωτική ήταν και η ήττα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέναντι στον Ζαν Λενάρντ Στραφ (3-6, 1-6), με τη μόνη διαφορά ότι ο Ζβέρεφ κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της αναμέτρησης, αποκαλύπτοντας στη συνέχεια πώς πάλευε επί μια εβδομάδα με πονοκεφάλους και ακραία σωματική εξάντληση.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον πάντως, το γεγονός ότι σε μια περιοχή όπου ευδοκιμεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο αδενοϊός και μια εποχική γρίπη ιού που χτυπάει στο στομάχι, έγινε ένα τουρνουά τένις όπου 3 αθλητές αρρώστησαν με κοινά συμπτώματα που δεν ανήκουν σε κανέναν από τους προαναφερθέντες ιούς.

The truth is out there, μάλλον.

(κεντρική φωτογραφία: AP/Andy Brownbill)

News 24/7

24MEDIA NETWORK