Έντεκα πανελλήνια ρεκόρ στην Ντόχα

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Ντόχα με ένα διπλό πανελλήνιο ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου.

Έντεκα πανελλήνια ρεκόρ στην Ντόχα

Ο Απόστολος Χρήστου, ο Ανδρέας Βαζαίος και η Θεοδώρα Γιαρένη ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Ντόχα.

Καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η 11η θέση του Βαζαίου στα 100μ. μικτή ατομική. Οι τρεις Έλληνες δεν κατάφεραν να κολυμπήσουν σε τελικό, ωστόσο σημείωσαν έντεκα πανελλήνια ρεκόρ.

"Γυρίζουμε στην Ελλάδα αισιόδοξοι έχοντας στο μυαλό μας ότι η πρώτη μάχη που δώσαμε πέτυχε. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο δεύτερο μισό της χρονιάς, καθώς θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το μεγάλο μας στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Ευελπιστούμε σε αυτή την περίπτωση να έχουμε τα αυτονόητα για να μπορούμε να κάνουμε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία μας", σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων ο Χρήστου πραγματοποίησε διπλό πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο. Ο Χρήστου σημειώνοντας επίδοση 1:54.70, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών και εφήβων καταρρίπτοντας στην κατηγορία των ανδρών το 1:55.53 του Δημήτρη Χασιώτη από το 2009 αλλά και το δικό του στην κατηγορία των εφήβων, το οποίο είχε πετύχει το Νοέμβριο του 2013.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν συνολικά 20στα 200μ πεταλούδα με επίδοση 1:54.58, βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ και αγγίζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατά ο Γιάννης Δρυμωνάκος με 1:54.28 από το 2007. Η Θεοδώρα Γιαρένη, λίγο αργότερα, στα 200μ ελεύθερο ήταν συνολικά 35σε χρόνο 1:59.59, βελτιώνοντας κατά πολύ τον ατομικό της χρόνο και όντας πολύ κοντά και εκείνη στην κατάρριψη του Πανελλήνιου ρεκόρ που κατέχει από το Νοέμβριο του 2003 η Ζωή Δημοσχάκη με 1:59.29.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ