Εντός ευρωπαϊκών στόχων τρεις

Εντός ευρωπαϊκών στόχων τρεις
Ο Διομήδης Άργους στους άνδρες και οι Αναγέννηση Άρτας, Ελπίδες Δράμας στις γυναίκες είναι οι ομάδες που θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον Φίλιππο Βέροιας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Κιλκίς.

Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών, ο Φίλιππος Βέροιας αν και προσπάθησε στην Πορτογαλία δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο. Η ομάδα του Νίκου Μάντζου νίκησε μεν τη Μπράγκα με 28-27 (ημ. 12-13), όμως δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς (21-25), με επακόλουθο να μείνει εκτός συνέχειας. Κορυφαίος του Φίλιππου ήταν ο Τζιμούρτος με 8 τέρματα.

Στο Κύπελλο Κυπελλούχων ανδρών, το Κιλκίς δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο καλό αποτέλεσμα στην Κροατία, γνωρίζοντας την ήττα από την Όσιγιεκ Ελεκτρομόντουλ με 22-32 (ημ. 9-14) στον πρώτο τους αγώνα για τον δεύτερο γύρο. Έτσι το έργο του στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα στην Ελλάδα δυσκόλεψε αρκετά, αν και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη έχει παράδοση να ανατρέπει εις βάρος της σκορ. Πρώτος σκόρερ του Κιλκίς στην Κροατία ήταν ο Γιοβάνοβιτς με 7 τέρματα.

Στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών, ο Διομήδης Άργους, με τον Χαντάντ να πετυχαίνει 10 τέρματα, αναδείχτηκε ισόπαλος με την τούρκικη Κανκάια με 32-32 (ημ. 15-13) στο φινάλε του Α΄ ομίλου του δεύτερου γύρου, αλλά αυτό λίγο μετράει αφού η πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν εξασφαλισμένη. Η ομάδα του Γιάννη Βαρελτζή, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη, πέρασε τελικά ως δεύτερη του ομίλου που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, καθώς στην ισοβαθμία με τους Τούρκους είχε χειρότερη διαφορά τερμάτων. Εκτός του Διομήδη, στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης θα δώσει το παρών και ο Πανελλήνιος.

Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γυναικών, η Αναγέννηση Άρτας επιβλήθηκε στα Σκόπια της Κάλε Κίσεβο με 41-23 (ημ. 22-11) και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο ματς το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο.

Στο Τσάλεντζ Καπ γυναικών, οι Ελπίδες Δράμας πέρασαν θριαμβευτικά στον τρίτο γύρο, καθώς ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στον Α΄ όμιλο στη Βιέννη, πρώτες και αήττητες. Τελευταίο θέμα τους την Κυριακή (02/10) ήταν η πορτογαλική Κολέγιο Ντε Γκάια, της οποίας επιβλήθηκαν με 40-24 (ημ. 19-16), έχοντας πρώτη σκόρερ και πάλι την Ζαπριάνοβα με 14 τέρματα. Να υπενθυμίσουμε ότι στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης έχει περάσει κατευθείαν ο Αθηναϊκός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK