Εντυπωσιακός Κύργιος, εκτός ο Κοκκινάκης

Τι και εάν είχε απέναντι του έναν εξαιρετικό σέρβερ όπως είναι ο Ίβο Κάρλοβιτς, ο Νικ Κύργιος δεν φοβήθηκε και όντας απόλυτα συγκεντρωμένος επικράτησε με 7-6. Ο Θανάσης Κοκκινάκης αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον Σαμ Γκροθ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Εντυπωσιακός Κύργιος, εκτός ο Κοκκινάκης

Τι και εάν είχε απέναντι του έναν εξαιρετικό σέρβερ όπως είναι ο Ίβο Κάρλοβιτς, ο Νικ Κύργιος δεν φοβήθηκε και όντας απόλυτα συγκεντρωμένος επικράτησε με 7-6 (4), 6-4, 5-7, 6-4.

Ο Κροάτης γίγαντας μπορεί να πήρε 40 άσους ωστόσο ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός ήταν ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία, πίεσε όσο μπορούσε τον έμπειρο Κροάτη και έκανε ελάχιστα λάθη (μόλις 13 σε ολόκληρο τον αγώνα). Παράλληλα, πήρε 25 άσους, ενώ έβγαλε 47 winners.

Στο πρώτο σετ οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ με τον Κύργιο να είναι πιο ψύχραιμος και να το κατακτά με 7-4. Με όπλο του την ψυχολογία ο 19χρονος τενίστας έκανε το 2-0 κάνοντας το μπέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ του σετ το οποίο και κατέκτησε με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο Κάρλοβιτς ήταν εκείνος που είχε πιο καθαρό μυαλό. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και πήρε το σετ με 7-5.

Η αντίδραση του Κύργιου όμως ήταν εκείνη που έπρεπε στο τέταρτο σετ και με 6-4 πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μαροκινό, Μάλεκ Ζαζίρι, ο οποίος επιβλήθηκε με 1-6, 6-3, 6-4, 1-6, 6-3 επί του Έντουαρτ Βάσελιν.

Δεν άντεξε στο τέλος ο Κοκκινάκης

Ο Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, αλλά εκεί ο Σαμ Γκροθ ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια την πρόκριση.

Ο Αυστραλός χρησιμοποίησε την εμπειρία του στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη με τον 18χρονο Ελληνοαυστραλό να κάνει μαζεμένα λάθη στο πέμπτο σετ. Ο Κοκκινάκης ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-3.

Στα επόμενα δύο ο Σαμ Γκροθ ήταν εκείνος που κυριάρχησε (6-3, 7-5), για να στείλει τον αγώνα στην παράταση ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός (6-3). Εκεί ο Γκροθ είχε πιο καθαρό μυαλό και κατάφερε να πάρει το σετ και τον αγώνα.

Έτσι, ο Θανάσης Κοκκινάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ στο μονό, ενώ στο διπλό ξεκινά την Πέμπτη τους αγώνες του με τον Νικ Κύργιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK