Επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Με τρία μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε από το Τρακάι της Λιθουανίας η ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών.

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Ο Σπύρος Γιάνναρος, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών τόνισε: "Είναι το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο, και μάλιστα χρυσό, που κερδίζω στην καριέρα μου και καταλαβαίνετε πώς αισθάνομαι. Πηγαίνοντας στη Λιθουανία γνώριζα ότι βρίσκομαι κοντά στα μετάλλια και όταν είδα τους χρόνους στα προκριματικά πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ο τελικός ήταν μια κούρσα ψυχολογίας, αφού τέσσερις βάρκες πηγαίναμε για τις πρώτες θέσεις. Όταν άκουσα την κόρνα του τερματισμού και τα μικρόφωνα να λένε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη τρελάθηκα απο τη χαρά μου. Μου βγήκε αυθόρμητα το «Ελλαδάρα για σένα» και πραγματικά πετούσα στα σύννεφα. Μετά στην απονομή όταν άκουσα τον Εθνικό ύμνο συγκινήθηκα όσο ποτέ άλλοτε. Η χρονιά αυτή ξεκίνησε ιδανικά και πραγματικά όλοι οι κόποι μου άξιζαν και με το παραπάνω".

Η Ελένη Διαμάντη και η Κατερίνα Νικολαΐδου ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο διπλό σκιφ: " Φέτος ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά, αφού κάναμε προετοιμασία μαζί με την Ολυμπιακή ομάδα. Περιμέναμε τα καλά αποτελέσματα, όχι όμως τόσο καλά. Τελικά ήρθε η δικαίωση των κόπων μας και η ικανοποίηση που τα καταφέραμε. Από την πρώτη κούρσα πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάμε στον τελικό κι όταν πλέον τρέξαμε στον ημιτελικό καταλάβαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αφού θα τρέξουμε στην κατηγορία γυναικών", δήλωσε η πρώτη.

"Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολύ σκληρή προπόνηση, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Ολυμπιακής ομάδας, και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν απόρροια αυτής της σκληρής δουλειάς, της υπομονής και της επιμονής που δείξαμε. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να φτάσουμε στον τελικό αλλά δεν περίμενα ότι θα πλησιάσουμε τόσο πολύ στο χρυσό μετάλλιο. Παρόλα αυτά και με το ασημένιο είμαστε πολύ χαρούμενες. Τώρα θα ξεκουραστούμε για μια εβδομάδα και θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό", ανέφερε η δεύτερη.

Τέλος ο Διονύσης Αγγελόπουλος, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ, δήλωσε: "Οι κόποι ενός ολόκληρου χρόνου δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το μετάλλιο, αγωνιζόμενος μάλιστα απέναντι σε αθλητές μεγαλύτερους σε ηλικία από μένα. Πριν από τους αγώνες δεν είχα στο μυαλό μου ότι μπορώ να κατακτήσω ένα μετάλλιο, αλλά έλεγα ότι θα κάνω το καλύτερο. Στον ημιτελικό κατάλαβα ότι μπορώ να "χτυπήσω" ένα μετάλλιο κι αυτό με εμψύχωσε για να φτάσω στο τελικό αποτέλεσμα. Τώρα έχω μπροστά μου τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για κάθε αθλητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK