Επιστολή προς τον Φίλαθλο

Επιστολή προς τον Φίλαθλο

Προς τον
Νίκο Καραγιαννίδη
Εκδότη Εφημερίδας "Φίλαθλος"
Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2004


Με αφορμή δημοσίευμα στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας (18/02/04) υπό τον τίτλο "Παγκόσμιο σκάνδαλο" το οποίο αναφέρεται σε καταγγελίες του κυρίου Pano Kroko και εμπλέκει στέλεχος του ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Από την πρώτη στιγμή (09/02/04) που γνωστοποιήθηκαν στην Οργανωτική Επιτροπή οι καταγγελίες του συγκεκριμένου προσώπου, η Πρόεδρος της Αθήνα 2004 κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη έδωσε ρητή εντολή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η έρευνα αυτή κατέδειξε ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει η Αθήνα 2004 ή οιοδήποτε θεσμικό όργανό της, με τα πρόσωπα και τις εταιρίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

2. Η Aθήνα 2004 έχει ήδη-από διημέρου- απαντήσει με εξώδικο στον κ. Pano Kroko.

3. Με απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της Αθήνα 2004, πριν τη δημοσίευση του σχετικού ρεπορτάζ της εφημερίδας σας (συνεδρίαση 17/02/04) καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας του κ. Γιώργου Γερόλυμπου "διότι προέβη σε εξωεταιρικές επιχειρημετικές δραστηριότητες κατά παράβαση των όρων της εργασιακής του συμβάσεως που εξέθεσαν την εταιρία και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους δυσφημίσεώς της και ως εκ τούτου με αποκλειστική υπαιτιότητά του, κλονίστηκε πλήρως και οριστικώς η εμπιστοσύνη της εταιρείας προς αυτόν"
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι δεν υφίσταται εμπλοκή της Αθήνα 2004 σε όσα αναφέρονται στις καταγγελίες διαφόρων προσώπων.

Αλλωστε, η διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων λειτουργούν όλοι οι απαραίτητοι θεσμοί προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου, γεγονός που έχει γίνει αντικείμενο θετικού σχολιασμού από τη ΔΟΕ, τους φορείς της Πολιτείας και το σύνολο του νομικού και δικαστικού κόσμου της χώρας.

Σας θυμίζω τη δημόσια αναφορά της κυρίας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ότι "κάθε υρώ είναι πολύτιμο και κάθε υρώ πρέπει να πιάνει τόπο".

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ
Γενικός Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ