"Εσπασε" τα κοντέρ τηλεθέασης ο Alonso

"Εσπασε" τα κοντέρ τηλεθέασης ο Alonso
« Η Ισπανία δεν είναι χώρα με κουλτούρα στο συγκεκριμένο σπορ και χρειάστηκα να παλέψω για να τα καταφέρουμε », ήταν μια από τις πρώτες δηλώσεις του Fernando Alonso μετά την κατάκτηση (και μαθηματικά) του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Η Ισπανία δεν φημίζεται για την παραγωγή οδηγών ταχύτητας, ωστόσο, ο 24χρονος πιλότος της Renault δείχνει πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Πως, άλλωστε, μπορεί να εξηγηθεί το απίστευτο, για τα δεδομένα του αθλήματος, ρεκόρ τηλεθέασης που πραγματοποιήθηκε κατά την ζωντανή μετάδοση του Grand Prix του Interlagos; Σχεδόν 13.554.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την προσπάθεια του συμπατριώτη τους να εξασφαλίσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ενώ η συγκεκριμένη επίδοση έφερε την μετάδοση στην πρώτη θέση των τηλεοπτικών προγραμμάτων όλης της χρονιάς από πλευράς τηλεθέασης!

Σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία μετρήσεων, στις 20:32 τοπική ώρα, όταν και ο Fernando Alonso αντίκριζε την γραμμή του τερματισμού, περίπου 10.491.000 συμπατριώτες του βρίσκονταν μπροστά στον δέκτη τους. Ο 24χρονος νέος παγκόσμιος πρωταθλητής δημιούργησε δικό του « φαν κλαμπ», το οποίο τον ακολουθούσε πιστά σε κάθε του αγώνα ενώ και στην πατρίδα του τις προσπάθειες του πίσω από το τιμόνι της Renault παρακολουθούσανεκατομμύρια Ισπανοί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK