Εθνική (Α): Μόνο ήττες στο τουρνουά του Κλουζ
Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας ανδρών την Παρασκευή (16/02) στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας και το οποίο είναι ενταγμένο στην προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης.

Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας ανδρών την Παρασκευή (16/02) στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας και το οποίο είναι ενταγμένο στην προετοιμασία ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μελβούρνης.
Το πρωί οι διεθνείς μας έχασαν από την «χρυσή» Ολυμπιονίκη του 2004, Ουγγαρία με 10-3 με τον Σάντρο Καμπάνια να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες εκτός των Γιώργου Αφρουδάκη και Δημήτρη Μιτελούδη.
Το Σάββατο (17/02) η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ρουμανία (18:30).
Η Βαθμολογία
1. Ουγγαρία 6
2. Κροατία 6
3. Γερμανία 6
4. Ρουμανία 0
5. Ελλάδα 0
Τα οκτάλεπτα: 0-5, 3-1, 0-2, 0-2.
Ελλάδα: Ντόσκας 1, Μάζης 1, Σάντα 1.
Ουγγαρία: Ντα. Βάργκα 3, Γκ. Κις 2, Μπίρος 2, Ντε. Βάργκα 1, Τσίβος 1, Στέινμετζ 1.
Αναφορικά με το ματς με τους Μαγυάρους, ο Ιταλός Ομοσπονδιακός προπονητής επεσήμανε: « Ήταν το πρώτο παιχνίδι της περιόδου. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Πήγαμε πολύ άσχημα στην πρώτη περίοδο, ενώ βελτιωθήκαμε αρκετά στο δεύτερο οκτάλεπτο. Πάλι, όμως, στη συνέχεια δεν διατηρηθήκαμε στο ίδιο επίπεδο και χάσαμε εύκολα. Η Ουγγαρία έπαιξε φανταστικό πόλο. Πολύ γρήγορο, δυνατό, με ρυθμό και καλή φυσική κατάσταση. Αυτό θα πρέπει να είναι το σημερινό πόλο. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην παίζουν ρόλο τώρα, αλλά πάντα παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια ».
Λίγες ώρες αργότερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε και από τη Γερμανία με 7-6 με τον Νίκο Δεληγιάννη να μην αγωνίζεται λόγο κάκωσης στο δάκτυλο ενώ εκτός έμεινε ξανά ο Γιώργος Αφρουδάκης.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 0-1.
Ελλάδα: Χατζηθεοδώρου 4, Σάντα 1, Βλοντάκης 1.
Γερμανία: Κρέζμαν 2, Νόσεκ 2, Σερτβίτις 1, Πόλιτζε 1, Κίελοχ 1.
« Είχαμε καλή αντίδραση μετά την πρωινή ήττα από την Ουγγαρία. Είχαμε στην τελευταία περίοδο την ευκαιρία να πάρουμε το ματς, αλλά τα χαμένα πέναλτι και οι χαμένες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω μας κόστισαν. Ακόμα είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και δουλεύουμε πάνω σε όλους αυτούς τους τομείς. Συνεχίζουμε όμως σε αυτό το δρόμο. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας. Τα αποτελέσματα έχω πει πως σε αυτή τη φάση δεν τα κοιτάω » σχολίασε ο Καμπάνια.