Έτοιμος για Ζυρίχη ο Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης συμμετείχε στα φετινά Βενιζέλεια, όπου στην πέμπτη του προσπάθεια “προσγειώθηκε” στα 16,75 μ. (1,2) πιάνοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ατομικό ρεκόρ η Αναγνωστοπούλου.

Έτοιμος για Ζυρίχη ο Τσιάμης

Ο Δημήτρης Τσιάμης έκανε τη...δουλειά του και ξεμπέρδεψε στον δεύτερο αγώνα του, με το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Ο πρωταθλητής του τριπλούν συμμετείχε στα φετινά Βενιζέλεια, όπου στην πέμπτη του προσπάθεια “προσγειώθηκε” στα 16,75 μ. (1,2), όσο και το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση της Ζυρίχης.

“Πίστευα πως μπορώ να πηδήσω καλύτερα, όμως, δεν με βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος, που ήταν πολύ μαλακός, επειδή είχε μόλις επτά μέρες που έριξαν νέο ελαστικό τάπητα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να χαλάω τα άλματα μου. Είμαι καλά και έχω τα περιθώρια να πηδήσω ακόμη καλύτερα ”, είπε ο Τσιάμης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός άλτης που πήρε μέρος στο αγώνισμα.

Η σταθερή εμφάνιση της Χρυσουλάς Αναγνωστοπούλου στους αγώνες που προηγήθηκαν, “εξαργυρώθηκαν” στα Χανιά με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η κορυφαία Ελληνίδα δισκοβόλος των τελευταίων ετών, είχε καλύτερη βολή στα 57,20 μ., ενώ νωρίτερα πέτυχε 57,12μ, βολή επίσης καλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ της (57,10 μ.).

Πολύ καλή κούρσα έγινε στα 200 μ. των γυναικών έστω κι αν δεν ήρθε όριο για τη Ζυρίχη. Η Γρηγορία Κεραμιδά, όπως και στην Καλαμάτα έτσι και στα Χανιά τερμάτισε σε 23,27 (0,8) μ. και βρέθηκε και πάλι μια ανάσα από το όριο για τη Ζυρίχη (23.14). Ατομικό ρεκόρ πέτυχε η Ανδριάνα Φέρρα, που ακολούθησε με 23.28 και άφησε στην ιστορία το 23.55, που κρατούσε από το 2011. Οι δύο αθλήτριες βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στο μήκος των ανδρών ο Μιχάλης Μερτζανίδης και ο Τάσος Γαλαζούλας είχαν καλύτερο άλμα στα 7,62 μ., όμως, η νίκη πήγε στον πρώτο, καθώς είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια με 7,52 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με τον Νίκο Ξενικάκη, που προσγειώθηκε στα 7,30 μέτρα.

Μετά το 11.58 της Καλαμάτας η Μαρία Γάτου, όχι μόνο ξεπέρασε το φετινό της ρεκόρ, αλλά και το ατομικό. Η 25χρονη ήταν νικήτρια με 11.51 (1,2), επίδοση που βελτιώνει το 11.54 που είχε από πέρυσι και την φέρνει στην 11η θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα. Η Ανδριάνα Φέρρα, τερμάτισε δεύτερη σε 11.55.

News 24/7

24MEDIA NETWORK