ΣΠΟΡ

Ευρωπ. κλειστού: 6ος ο Μπανιώτης στο ύψος, “ασημένιος” ο Κύπριος Ιωάννου

Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από το πλασάρισμα στην 6η θέση με ατομικό ρεκόρ, πραγματοποίησε ο Κώστας Μπανιώτης το Σάββατο (07/03) στον τελικό του ύψους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στο Τορίνο.

Ευρωπ. κλειστού: 6ος ο Μπανιώτης στο ύψος, “ασημένιος” ο Κύπριος Ιωάννου

Ο 23χρονος πρωταθλητής μας ξεκίνησε πολύ καλά περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 2μ15, 2μ20 και 2μ25 με τον πήχη να ανεβαίνει στη συνέχεια στα 2μ29, τα οποία κατάφερε να κάνει στο τρίτο του άλμα, βελτιώνοντας την καλύτερη προσωπική του επίδοση, που είχε ισοφαρίσει την προηγούμενη μέρα στα προκριματικά με 2μ27. Παράλληλα, η επίδοση του αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Κύπριος Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος και σε αυτή τη διοργάνωση είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Ο 25χρονος άλτης έκανε 2μ29, βλέποντας μόνο το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, τον Ιβάν Ούκοφ να τον ξεπερνά με 2μ32. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αλέξι Ντμίτρικ, ο οποίος επίσης έφτασε τα 2μ29.

Μετά την πρόκριση στον τελικό χαλάρωσα ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να αισθάνομαι σήμερα καλά στον αγώνα. Στο 2.25μ έκανα κάποια λαθάκια, ενώ στο 2.29μ είχα ένα καλό άλμα (το 3ο) με το οποίο πέρασα το ύψος και μου έδωσε την πεποίθηση ότι ίσως μπορούσα και το 2.32μ. Και αυτό φάνηκε στα δύο τελευταία μου άλματα σε αυτό το ύψος που έχασα στις λεπτομέρειες. Τώρα απέκτησα αυτοπεποίθηση και βλέπω μπροστά” δήλωσε ο Μπανιώτης.

Ο Ιωάννου επεσήμανε μετά την επιτυχία του: ” Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί σε έναν ακόμη αγώνα κέρδισα ένα μετάλλιο και μάλιστα καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Συνεχίζω πάντα με ανάλογους στόχους“.

Τα αποτελέσματα

1. Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) 2μ32
2. Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) 2μ29
2. Αλέξι Ντμίτρικ (Ρωσία) 2μ29
4. Φίλιπο Καμπιόλι (Ιταλία) 2μ29
4. Αλεξάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2μ29
6. Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2μ29
7. Ρολ Σπανκ (Γερμανία) 2μ25
8. Ντράγκουτιν Τόπιτς (Σερβία) 2μ25
9. Μπόνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2μ20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK