Ευρωπαϊκό Κύπελλο: Ρίχνονται στη μάχη οι γυναίκες στην Πόλη
Με στόχο να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς, ώστε να συμπεριληφθεί στις 12 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης του 2009, ρίχνεται το Σάββατο (21/06) η Εθνική γυναικών στη μάχη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, πιο γνωστού ως Μπρούνο Τζάουλι.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι στην Α΄ κατηγορία, ο Β΄ όμιλος της οποίας θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη με αντιπάλους τις Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία και Τουρκία.
Αυτό όμως μετράει λίγο, αφού το σύστημα έχει αλλάξει και πλέον θα βαθμολογούνται και οι 45 χώρες που μετέχουν σε διαφορετικούς ομίλους και κατηγορίες. Η βαθμολογία θα βγαίνει από την επίδοση που θα κάνει κάθε αθλήτρια με τις 12 πρώτες χώρες να αγωνίζονται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.
«Σημαία» της ελληνικής ομάδας είναι η Πηγή Δεβετζή. Με τα 14μ92 που έχει κάνει κατέχει την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο και στην Πόλη θα κοντραριστεί για πρώτη φορά με την Σουηδέζα Καρολίνα Κλουφτ. Στο επί κοντώ η Αφροδίτη Σκαφίδα με 4μ.55 είναι και με διαφορά η καλύτερη έχοντας βασική αντίπαλο την Κριστίν Μόλναρ από την Ουγγαρία.
Στα 3.000μ. στιπλ η Ειρήνη Κοκκιναρίου, που πριν λίγες μέρες σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ με 9:36.71, αναμένεται να πάρει αρκετούς βαθμούς αν κάνει μια κούρσα γύρω στα 9:45.00 ενώ η Γωγώ Κοκλώνη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα 100μ., καθώς με μια επίδοση στα 11.50 μπορεί να διακριθεί. Στα 800μ. η Έλενα Φιλάνδρα θα αναμετρηθεί με την Ρουμάνα Λιλίνα Ποπέσκου ενώ στα 3.000μ., που θα συμμετάσχει η Νάντια Εφεντάκη φαβορί είναι η Τουρκάλα Ελβάν Αμπεϊλεγκέσε.
Στη δισκοβολία, η Δώρα Καλπακίδου στοχεύει σε βολή πάνω από τα 56μ. ενώ στα 400μ. και τα 400μ. εμπόδια η Δήμητρα Ντόβα και η Χριστίνα Χαντζή μπορούν να πάρουν τη νίκη. Στον ακοντισμό η Σάβα Λίκα παρουσιάζεται σταθερή και δύσκολα θα χάσει από την Φελίσι Μολντοβάν, που θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου (21/06) και οι ελληνικές συμμετοχές
16:00 Επί κοντώ (Αφροδίτη Σκαφίδα)
16:00 Δισκοβολία (Δωροθέα Καλπακίδου)
16:00 400μ. εμπόδια (Χριστίνα Χαντζή)
16:45 100μ. (Γεωργία Κοκλώνη)
17:05 800μ. (Ελένη Φιλάνδρα)
17:20 Ακοντισμός (Σάβα Λίκα)
17:25 400μ. (Δήμητρα Ντόβα)
17:30 Τριπλούν (Πηγή Δεβετζή)
17:45 3.000μ. (Κωνσταντίνα Εφεντάκη)
18:20 3.000μ. στιπλ (Ειρήνη Κοκκιναρίου)
18:45 4Χ100μ. (Ελλάδα)