Ευρωπαϊκό κλειστού: Εκτός ημιτελικών η Φιλάνδρα στα 800μ.
Αν και έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Ελένη Φιλάνδρα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των 800μ.
Η 27χρονη αθλήτρια έκανε 2:03.89, τερμάτισε 4η στην δεύτερη προκριματική σειρά και περίμενε τις άλλες δύο σειρές που ακολουθούσαν προκειμένου να δει αν θα πέρναγε βάσει του χρόνου της. Τελικά η τύχη δεν της χαμογέλασε (σ. η τελευταία που προκρίθηκε βάσει χρόνου έκανε 2:03.86), ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία της στη διοργάνωση.
” Δεν μου άρεσε καθόλου ο αγώνας μου. Ημουν πολύ άτονη. Με έσπρωξε κιόλας η Γαλλίδα εκεί που έπρεπε να ανεβάσω ρυθμό και αποσυντονίστηκα. Τώρα που αποκλείστηκα είναι η δεύτερη φορά που απογοητεύομαι. Η πρώτη ήταν όταν τερμάτισα και είδα τον χρόνο. Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο όμως είχα μια μικρή ελπίδα” ήταν τα λόγια της Φιλάνδρα.