Ευρωπαϊκό Λιγκ: Μια από τα ίδια η Εθνική γυναικών
Χωρίς την πρώτη της νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα γυναικών την παρουσία της και στο Γκάμπροβο.
Την Κυριακή (14/06) οι διεθνείς μας έχασαν και στο δεύτερο ματς με τη Βουλγαρία, με 3-0 σετ και διεύρυναν σε 8-0 το αρνητικό σερί τους στον Α΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ.
” Ήταν σαφώς καλύτερη η εικόνα μας σήμερα σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι. Φαίνεται, όμως, πως κάποια κορίτσια επηρεάζονται περισσότερο από την έδρα από ό,τι θα έπρεπε» τόνισε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Λυκούδης.
« Βγήκαν λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Έτσι χάθηκε το πρώτο σετ. Στη συνέχεια μας πίεσαν περισσότερο με αποτέλεσμα να κάνουμε νέα λάθη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η Βουλγαρία είναι μία ομάδα περισσότερο έμπειρη. Έχει παίκτριες με αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις και μπορούν να σταθούν καλύτερα στις δύσκολες στιγμές» πρόσθεσε.
Για τους επόμενους αγώνες της Εθνικής στη Δράμα απέναντι στην Ισπανία ο Γιώργος Λυκούδης ήταν αισιόδοξος. « Θα είμαστε καλύτεροι. Είναι σημαντικό το γεγονός πως παίζουμε και στην έδρα μας. Στόχος μας είναι να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στους Μεσογειακούς» κατέληξε.
Η Ευαγγελία Χαντάβα τόνισε: « Το παιχνίδι που κάναμε σήμερα ήταν καλύτερο από το χθεσινό. Ξεκινήσαμε καλά. Το πρώτο σετ το χάσαμε σε λάθη που κάναμε στο τέλος του. Στο δεύτερο σετ είχαμε μεγάλη πτώση. Στο τρίτο προσπαθήσαμε να αντέξουμε την πίεση αλλά φάνηκε η απειρία μας».
Τα σετ: 25-19, 25-12, 25-16.
Βουλγαρία: Ζάρκοβα 7, Κόεβα 8, Ντεμπαρλίεβα 1, Τένεβα 15, Κόλεβα 15, Βασιλίεβα 11, Φιλίποβα (λ- 58%) / Νένοβα, Ραμπαντζίεβα.
Ελλάδα: Κυριακίδου 4, Μουζάκη 1, Κουτουξίδου 2, Κιόση 9, Τζανακάκη 2, Χαντάβα 8, Μυλωνά (λ- 54%) / Δίρβα 4, Γκιουζέλη 2, Χρήστου.
Στο άλλο ματς του ομίλου: Ισπανία-Σερβία 0-3 σετ (15-25, 20-25, 17-25)
Η Βαθμολογία (σε 8αγ.)
1. Σερβία (21-8) 14
2. Βουλγαρία (19-12) 14
3. Ισπανία (13-13) 12
4. Ελλάδα (4-24) 8