Έξαγόρασε την BAR η Honda

Στην αποκάλυψη πως από τη νέα σεζόν θα κατέχει το 100% της BAR προχώρησε η Honda

Έξαγόρασε την BAR η Honda
Στην αποκάλυψη πως από τη νέα σεζόν θα κατέχει το 100% της BAR προχώρησε η Honda. Η ιαπωνική αυτοκινητιστική βιομηχανία συμφώνησε με την βρετανοαμερικανική εταιρεία καπνού ( British American Tobacco's), που κατείχε το 55% της αγωνιστικής ομάδας, μια κίνηση που θα γιορτάσει στο επερχόμενο εντός έδρας Grand Prix της Suzuka, στο οποίο θα συμπληρώσει 100 αγώνες με την BAR.

« Ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις το καλοκαίρι προκειμένου να αυξήσουμε το ποσοστό μας από το 45% στην πλήρη απόκτηση της ομάδας. Θέλουμε να τρέχουμε ως Honda και να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, να οδηγήσουμε την ομάδα σε μια καλύτερη κατεύθυνση », τόνισε χαρακτηριστικά μετά την επίτευξη συμφωνίας ο τεχνικός διευθυντής των Ιαπώνων, Hiroshi Oshima.

Η Honda αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει το νέο όνομα της ομάδας, καθώς αυτή την περίοδο μελετά τις προσφορές χορηγιών. « Θα ολοκληρώσουμε την μεταβίβαση των μετοχών μέχρι το τέλος του χρόνου και από το 2006 θα είναι αποκλειστική υπεύθυνος η Honda. Το νέο όνομα θα συμφωνηθεί τις επόμενες ημέρες μετά από συνεννόηση με τους νέους χορηγούς μας », υπογράμμισε ο Oshima.

Η βρετανοαμερικανική εταιρεία αποχώρησε από την Formula 1 μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τη διαφήμιση καπνοβιομηχανιών στα μονοθέσια, γεγονός που δεν της επέτρεπε να προωθεί τα συμφέροντα της. Να υπενθυμίσουμε πως από τη νέα σεζόν στο τιμόνι της Honda θα βρίσκεται ο Rubens Barrichello, μετά από πενταετή παρουσία στη Ferrari.

News 24/7

24MEDIA NETWORK