Eυρωπαϊκό Κύπελλο Κλειστού: Λάμψη στη Λειψία

Eυρωπαϊκό Κύπελλο Κλειστού: Λάμψη στη Λειψία
Σε ένα από τα κορυφαία αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κλειστού Στίβου, το οποίο θα φιλοξενήσει στις 14 Φεβρουαρίου η Λειψία, αναμένεται να εξελιχθούν τα 60μ εμπόδια γυναικών.

Σε αυτό, δείχνει να συντελεί, η συμμετοχή των τριών κορυφαίων μέχρι στιγμής αθλητριών στην Ευρώπη για την φετινή περίοδο του κλειστού στιβου. Η Γερμανίδα Τζούλιαν Σπρένγκλερ έχει την κορυφαία επίδοση με 7.94, μπροστά από την -πολιτογραφημένη- Ισπανίδα, Γκλόρι Αλόζι με 7.97 αλλά και τη Ρωσίδα Ναταλία Κρέσοβα με 8.00. Ομως, δεν θα είναι στα 60μ εμπόδια μόνο οι τρεις αυτές αθλήτριες, καθώς αναμένεται και η συμμετοχή της Αουρέλια Τριβιάνσκα (Πολωνία), που ήταν 5η στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο ύψος γυναικών θα συμμετάσχουν δύο αθλήτριες που ήδη έχουν περάσει τα 2.00μ φέτος. Πρόκειται για την Γερμανίδα Ντανιέλα Ρατ και τη Ρωσίδα Ελενα Σλεσαρένκο. Ομως ικανή να ξεπεράσει τα 2.00μ δείχνει και η Ισπανίδα Ρουθ Μπεϊτία, που ήταν 11η τον Αύγουστο στο Παρίσι.

Στο τριπλούν ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία Σουηδού παγκόσμιου πρωταθλητή, Κρίστιαν Ολσον, ο οποίος το βράδυ πριν τον αγώνα θα βραβευτεί από την EAA ως κορυφαίος Ευρωπαίους αθλητής της χρονιάς (2003).

Στα 800μ ανδρών, ο Πολωνός Μίροσλαβ Φορμέλα και ο Γερμανός Ρένι Ερμς που κάτέχουν την 2η και 3η αντίστοιχα καλύτερη φετινή επίδοση στον κλειστό, θα συναγωνιστούν τον «δυνατό› Ολλανδό Μπραμ Σομ.

Να σημειωθεί, ότι η τελική προθεσμία που έχουν οι ομοσπονδίες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση για να δηλώσουν στην EAA τους αθλητές και αθλήτριές τους, είναι τα μεσάνυκτα της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK