Ευρωπαϊκό U21: «Χάλκινος» ο Ζιντιρίδης

Ευρωπαϊκό U21: «Χάλκινος» ο Ζιντιρίδης

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -66 κιλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για αθλητές κάτω των 21 ετών πρόσθεσε την Παρασκευή (30/09) στη συλλογή του ο Ταριέλ Ζιντιρίδης. Ο 18χρονος τζουντόκα του Φίλιππου Αμύνταιου φρόντισε να δώσει ελληνικό χρώμα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού, που λαμβάνει χώρα στο Ζάγκρεμπ, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κάτι που είχε πετύχει πέρσι στην αντίστοιχη διοργάνωση της Σόφιας αλλά στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών στη Λιουμπλιάνα.

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια του από τα προκριματικά, πετυχαίνοντας τρεις νίκες επί του Εσθονού Πάβελ Λεοντίεφ, του Πολωνού Πάβελ Ζίντακ και του Αρμένιου Χαμπαρντζού Τονοβάν. Στα ημιτελικά όμως ηττήθηκε από τον Μολδαβό Σερχέι Τόμα με επακόλουθο να πέσει στα ρεπεσάζ. Εκεί επικράτησε του Ιταλού Γιούρι Κοντεγκρέκο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αντίθετα, οι άλλοι δύο εκπρόσωποι μας που αγωνίστηκαν την πρώτη μέρα δεν τα κατάφεραν. Στα - 52 κιλά η Κατερίνα Μήτση ηττήθηκε από την Ιρλανδή Λίζα Κέρνεϊ και αποκλείστηκε, όπως και η Σοφία Τσιαλέμη, η οποία στα -57 κιλά έχασε από την Αγγλίδα Χάνα Σίνφελντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK