Φιγουράρουν 14 νέοι στη διεθνή κατάταξη

Αναμφίβολα, η πιο ευχάριστη επισήμανση από τον αγωνιστικό απολογισμό της ελληνικής ξιφασκίας το 2008 αφορά στο "νέο αίμα".

Φιγουράρουν 14 νέοι στη διεθνή κατάταξη
Κι αψευδέστερη, ασφαλώς, επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός ότι ο καινούργιος χρόνος βρίσκει 14 συνολικά Έφηβους και Νέους ξιφομάχους μας (κάτω των 17 και 20 χρόνων αντίστοιχα) στους πίνακες της διεθνούς κατάταξης των τριών όπλων στην κατηγορία Νέων. Οι 14 αυτοί αθλητές/τριες, δηλαδή, πέτυχαν τη συμμετοχή τους στους πιο πάνω πίνακες με τα αποτελέσματα που έφεραν και τους βαθμούς που κέρδισαν στις επίσημες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας το χρόνο που διανύσαμε.

- Στους Νέους, λοιπόν, στις ψηλότερες θέσεις έχουμε στο ξίφος ασκήσεως τους (17χρονους) Θόδωρο Νάκη/Αθηναϊκός (7ος με 72β.) και Νίκο Κοντοχριστόπουλο/ΑΟΞ Αιγάλεω (18ος με 54β.), αλλά και τον Γιάννη Σαρρή/ΠΓΣ (51ος με 20β.) στη σπάθη.

- Στις Νέες, επίσης, η Δέσποινα Γεωργιάδου/ΠΓΣ είναι 56η (22β.) στη διεθνή κατάταξη του ξίφους μονομαχίας, η Μαρίνα Παΐζη/Αθ. Λεσχη 83η (12β.) στην κατάταξη της σπάθη και η 17χρονη Άννα Μπουρδάκου/Αθ. Λέσχη 87η (12β.) στην κατάταξη του ξίφους ασκήσεως.

Ακόμα, με μικρότερη συγκομιδή βαθμών περιλαμβάνονται στους διεθνείς πίνακες κατάταξης Νέων άλλοι οκτώ. Ο Φίλιππος Νισσίμ (διαμένει μόνιμα στην Ιταλία), ο Αλέξανδρος Καφτανάκης/ΑΟΞ Αιγάλεω, ο Νίκος Λέκκας/ΠΓΣ, ο Ιωάννης Σκούφος/ΑΟΞ Αιγάλεω (στο ξίφος ασκήσεως), η Μαρία Αραπίδου/ΓΕΦ και ο Πάρις Τυπάλδος/Αθ. Λέσχη (στη σπάθη), η Δόμνα Βέικου/ΟΞΙΦ και ο Σωτήρης Σωτήρας/ΟΞΙΦ (στο ξίφος μονομαχίας).

News 24/7

24MEDIA NETWORK