Φίλαθλος έχασε την όρασή της από χτύπημα του Κοέπκα

H 49χρονη φίλαθλος του γκολφ έχασε την όραση της στο δεξί μάτι ύστερα από χτύπημα που δέχθηκε από το μπαλάκι του Μπρουκς Κοέπκα, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. "Δεν ένιωσα τίποτα μέχρι που το αίμα άρχισε να τρέχει", δήλωσε η άτυχη φίλαθλος.

Φίλαθλος έχασε την όρασή της από χτύπημα του Κοέπκα

Στο πρώτο χτύπημα (tee shot) του Μπρουκς Κοέπκα της τρύπας Νο.6 στο Ryder Cup μία άτυχη φίλαθλος δέχθηκε το μπαλάκι του γκολφ στο δεξί της μάτι και έχασε την όρασή της. Το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης φυσικά και έτρεξε προς το μέρος της με την ίδια να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και τον 28χρονο γκολφέρ να τις χαρίζει ένα υπογεγραμμένο γάντι πριν επιστρέψει στον αγώνα του.

Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν είχε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά στη συνέχεια τα νέα ήταν δυσάρεστα για την 49χρονη, με τους γιατρούς να την ενημερώνουν πως το ισχυρό χτύπημα που δέχθηκε θα της στερήσει την όραση από το δεξί της μάτι.

"Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Δεν ένιωσα πόνο όταν δέχθηκαν το χτύπημα", είπε η Ρεμάντ και συνέχισε: " Δεν ένιωσα πως το μπαλάκι με βρήκε στο μάτι, αλλά λίγο αργότερα ένιωσα το αίμα που έτρεχε. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως το δεξί μου μάτι είχε καταστραφεί".

Η Ρεμάντ προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ και τη μεγάλη αλλαγή που έφερε το ατύχημα στη ζωή της αλλά παράλληλα σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον των διοργανωτών οι οποίοι δεν έχουν ακόμα επικοινωνήσει μαζί της μετά το συμβάν της Παρασκευής. " Δεν υπήρξε καν προειδοποίηση από τους υπεύθυνους πως επρόκειτο να ξεκινήσουν τα χτυπήματα".

Ο Κοέπκα από την πλευρά του υποστήριξε πως υπήρξε η απαραίτητη φωνή πριν το πρώτο χτύπημα αλλά εξαιτίας του καιρού και των πολλών φιλάθλων ίσως να μην ακούστηκε σε όλους. "Με τον αέρα να φυσάει και τους περισσότερους να είναι καλυμμένοι με παλτά εξαιτίας του κρύου δεν είχε μεγάλη πρακτική σημασία αν φωνάξαμε, αλλά όντως το είπαμε πριν την πρώτη βολή".

Ο Κοέπκα τόνισε πως στην αρχή δεν είχε καταλάβει πως το μπαλάκι του είχε χτυπήσει κάποιον φίλαθλο και όταν ενημερώθηκε ένιωσε απαίσια. " Ξέρεις ακριβώς πως αισθάνονται γιατί βρίσκεται στο σημείο και τους ακούς να πονούν, αλλά να δεχθείς χτύπημα στο πρόσωπο είναι πολύ σκληρό. Δεν θέλεις να χτυπήσεις κανέναν στο πρόσωπο, πόσο μάλλον μία γυναίκα", είπε ο Κοέπκα στο Golf Digest.

Photo: (AP Photo/Francois Mori)

News 24/7

24MEDIA NETWORK