Final-8 Γυναικών: Στα Βριλήσσια το τρόπαιο

Final-8 Γυναικών: Στα Βριλήσσια το τρόπαιο

Η ομάδα των Βριλησσίων κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας, όπως και πέρυσι, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Πετοσφαίρισης Γυναικών του Πανελληνίου με 3-1 (26-24,22- 25, 25-16, 25-22). Για την ομάδα των βορείων προαστίων το εφετινό Κύπελλο Ελλάδος ήταν το τέταρτο στην βραχύχρονη ιστορία του θεσμού, ο οποίος ξεκίνησε το 1999 και συμπλήρωσε εφέτος έξι διοργανώσεις. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και πρόσφερε συγκινήσεις στους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο πρώτο σετ παρότι τα Βριλήσσια προηγήθηκαν ακόμη και με επτά πόντους διαφορά, αποδίδοντας εξαιρετικά στο μπλοκ ο Πανελλήνιος κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να προηγηθεί 22-21, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του. Η ομάδα της Κυψέλης χάρη στις Σοφία ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ (κορυφαία σκόρερ του τουρνουά με 35 πόντους) και Violet Awindi BARASA στην επίθεση και στη συγκλονιστική παρουσία της 41χρονης λίμπερο Αγκι ΜΠΑΜΠΟΥΛΙ (27 άμυνες) υπερίσχυσε στο δεύτερο σετ όπου πήρε το προβάδισμα από νωρίς και κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Ολοκληρωτική ήταν η αντεπίθεση των Βριλησσίων στο τρίτο σετ το οποίο κατέκτησαν με χαρακτηριστική ευκολία με ηγετική φυσιογνωμία τη Μαρία ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, MVP της διοργάνωσης και πέντε φορές Κυπελλούχο Ελλάδας από σήμερα.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη στο τέταρτο σετ με τον Πανελλήνιο να έχει το προβάδισμα μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και τα Βριλήσσια να παίρνουν τα ηνία του αγώνα μετά τον 20ο πόντο. Πρώτη σκόρερ των Βριλησσίων ήταν η ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (18 πόντους), ενώ του Πανελλήνιου η ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ (21 πόντους). Την απονομή του Κυπέλλου στις νικήτριες έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Νίκος Έξαρχος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αθανάσιος ΤΟΥΡΣΟΥΓΚΑΣ (προπονητής Πανελληνίου): «Ο τελικός είχε ενδιαφέρον, σασπένς και αγωνία μέχρι το τέλος. Εμείς νικήσαμε γιατί σε κρίσιμα σημεία του αγώνα η εμπειρία μίας παίκτριάς μας ήταν καταλυτική. Η διοργάνωση άγγιξε το τέλειο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλα θα είναι άψογα. Αυτό ήταν το πρώτο κύπελλο της καριέρας μου και είμαι ευτυχισμένος που το κατέκτησα›.

Ελένη ΜΕΜΕΤΖΗ (Βριλήσσια): «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. ΤΟΥΡΣΟΥΓΚΑ επειδή μας ανέλαβε τρεις ημέρες πριν από τη διοργάνωση και μας οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Πανελλήνιος επειδή με τόσα προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Όσον αφορά στη διοργάνωση, όλα ήταν τέλεια και εμείς οι παίκτριες είχαμε αμέσως ότι ζητούσαμε›.

Μαρία ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ (Βριλήσσια): «Ήταν ένας σπουδαίος τελικός, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μου ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του τελικού και για αυτό κατέκτησε το τρόπαιο. Είμαι ευτυχισμένη που έχω κατακτήσει πέντε φορές το Κύπελλο στις ισάριθμες διοργανώσεις που έχω συμμετάσχει›.

Γιάννης ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ (προπονητής Πανελληνίου): «Ξέραμε από την αρχή του αγώνα ότι τα Βριλήσσια είναι πιο ψηλά από εμάς σε ποιότητα και εμπειρία. Ωστόσο καταφέραμε να τα κοντράρουμε και να ηττηθούμε στις λεπτομέρειες. Το ματς κρίθηκε στο μπλοκ και την κακή υποδοχή μας. Είμαι εγωιστής ως άνθρωπος και δεν συμβιβάζομαι με τη δεύτερη θέση, ωστόσο με όλα τα προβλήματα που είχαμε φέτος μπορώ να πω ότι και εδώ που φτάσαμε είναι επιτυχία. Όσο εγωιστικό κι αν φανεί αυτό που θα πω, αν δεν ήμουν εγώ στην ομάδα και δεν ξόδευα ώρες από τον προσωπικό χρόνο μου, ο Πανελλήνιος θα είχε διαλυθεί. Κάποιες παίκτριές μας δεν έκαναν προπόνηση επί δύο μήνες, ενώ το οικονομικό πρόβλημα ήταν τεράστιο. Οπότε μπράβο μας που φτάσαμε έως εδώ. Αν κατακτούσαμε αυτό το κύπελλο θα το αφιέρωνα στον εαυτό μου και σε κανέναν άλλο›.

Σοφία ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ (Πανελλήνιος): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Βριλησσίων, ήταν η καλύτερη ομάδα σήμερα και η πιο συγκεντρωμένη στα κρίσιμα σημεία για αυτό και πήρε το κύπελλο. Όταν παίζεις σε αυτό το γήπεδο παρακαλάς να μην τελειώσει ο αγώνας›.

News 24/7

24MEDIA NETWORK