Φόρος τιμής στον Μπάρι Σιν

Φόρος τιμής στον Μπάρι Σιν
Φόρο τιμής στον μεγάλο Μπάρι Σιν, δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα GP μοτοσικλετών το 1976 και το 1977, θα απονείμουν οι Αυστραλοί στη διάρκεια του αγώνα που ανοίγει την αυλαία της Φόρμουλα 1, στο Γκραν Πρι της Μελβούρνης. Ο Μπάρι Σιν έφυγε από την ζωή στις 10 Μαρτίου του 2003, μόλις μια μέρα μετά το τέλος του περσινού αγώνα της Φόρμουλα 1 στην Αυστραλία, χάνοντας την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η χήρα του Αυστραλού παγκόσμιου πρωταθλητή θα είναι αυτή που κυματίσει την καρό σημαία στον τερματισμό του Αυστραλιανού Γκραν Πρι, τον επόμενο μήνα, ως ένα ύστατο φόρο τιμής προς τον Μπάρι Σιν. Ο εκπληκτικός οδηγός μοτοσικλέτας είχε για πολλά χρόνια μετά την απόσυρση του από τους αγώνες εργαστεί ως σχολιαστής αγώνων μοτοσικλέτας.

Η κ. Στέφανι Σιν δήλωσε σχετικά με αυτό το γεγονός: «Δεν είμαι άνθρωπος που επιζητεί την δημοσιότητα, όμως η κίνηση των διοργανωτών του Αυστραλιανού Γκραν Πρι να με καλέσουν να κυματίσω την καρό σημαία στον φετινό αγώνα πραγματικά με άγγιξε. Οι αγώνες με μηχανές ήταν πραγματικά η ζωή και το πάθος του Μπάρι και έλπιζε αυτή η τιμή να είχε αποδοθεί σε εκείνο πέρυσι, όμως δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του εκείνη την περίοδο δεν το είχε επιτρέψει».


Η κ. Σιν συνέχισε: «Είμαι πολύ περήφανη και υποχρεωμένη να απονείμω για αυτόν αυτή την τιμή στις 7 Μαρτίου. Η πρόταση που μου έκαναν ήταν πολύ ευγενική και όταν την αναλογίζομαι αισθάνομαι ένα ηθικό χρέος για να το κάνω».


Ποιον όμως θα ήθελε η κ. Σιν να περνάει την γραμμή του τερματισμού την ώρα που θα κυματίσει την καρό σημαία; Να πούμε σε αυτό το σημείο πως η οικογένεια Σιν μετακινήθηκε στην Αυστραλία από την Βρετανία στο τέλος της δεκαετίας του 80: «Ο Τζένσον Μπάτον είναι φίλος και θα ήταν πολύ ωραίο να κυματίσω την σημαία όταν ένας Βρετανός θα κερδίζει το πρώτο του Γκραν Πρι στην Φόρμουλα 1. Επιπλέον είναι ο αγαπημένος οδηγός του υιού μου».





News 24/7

24MEDIA NETWORK